Puhujat

Tutustu Plussa Oulun puhujiin:

Tuija Brax

Entinen ministeri ja puoluejohtaja

Tuija Brax on nimitetty Helsingin yliopiston yhteydessä toimintansa aloittavan Oikeusvaltiokeskuksen johtajaksi. Oikeusvaltiokeskuksen avulla Suomi tukee kehittyvien maiden oikeusvaltiokehitystä. Hän oli vihreiden kansanedustaja vuosina 1995–2015 ja toimi oikeusministerinä Vanhasen II halituksessa ja Kiviniemen hallituksessa vuosina 2007–2011.

 

 

 

 

Harri Saukkomaa

Kriisikonsultti ja hallituksen puheenjohtaja, Tekir

Mediavaikuttaja, viestintäyrittäjä ja toimittaja Harri Saukkomaan ydinosaamista on maineenhallinta, brändin rakentaminen, kriisiviestintä sekä johdon sparraaminen. Saukkomaa on viestintätoimisto Tekirin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hän on uransa aikana perustanut kolme tv-tuotantoyhtiötä ja ollut perustamassa Radio Helsinkiä. Tämän lisäksi Saukkomaa on toiminut HKScanin osapäiväisenä viestintäjohtajana vuosina 2010–2012 ja kirjoittanut useita kirjoja. Saukkomaalle on myönnetty työstään Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto sekä Suomen Kuvalehden journalistipalkinto.

 

Ilmari Hiltunen

Väitöskirjatutkija, Tampereen yliopisto

Ilmari Hiltunen on journalistiikan väitöskirjatutkija Tampereen yliopistossa. Hän viimeistelee parhaillaan väitöskirjaansa suomalaisiin journalisteihin kohdistuvasta ulkoisesta vaikuttamisesta ja journalistien kokemasta häirinnästä. Hiltunen on aikaisemmin tutkinut verkon populistisia vastamedioita osana suomalaista mediakenttää.

 

 

 

Eirik Haglund

Communication Advisor, City of Stavanger, Norway

Eirk Haglund has been working as a communication advisor in the city of Stavanger for about two years. He has a master’s degree in social communication, and experience from the Norwegian public roads administration. During the pandemic Haglund has been working in a team which has gathered information about how young adults uses social media and stay informed about the news to target communication towards people between 13 and 30 years.

 

 

FT Tomi Kiilakoski

Vastaava tutkija, Nuorisotutkimusverkosto

Tomi Kiilakoski on Nuorisotutkimusverkoston vastaava tutkija ja dosentti Tampereen yliopistossa. Hän on tutkinut laajalti nuoruuteen, kasvatuksen ja kulttuurifilosofiaan liittyviä kysymyksiä. Hän on kirjoittanut aiheista kymmenen kirjaa suomeksi ja englanniksi sekä tehnyt pinon artikkeleita. Kiilakoski osallistuu aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun eri medioissa ja osallistuu nuorisopolitiikan kehittämiseen kunnallisella ja valtiollisella tasolla.

 

 

FT Ulla Järvi

Pääsihteeri, Suomen tiedetoimittajain liitto

FT Ulla Järvi on Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri ja toimittaja. Niin toimittajana kuin tutkijana hän on erikoistunut terveysviestintään. Hän on kirjoittanut aiheesta myös tietokirjoja ja viimeistelee parhaillaan Armoton media -kirjaansa erityisen kielteisestä mediajulkisuudesta.

 

 

 

Heljä Salonen

Toimittaja, Iltalehti

Heljä Salonen on Iltalehden terveystoimittaja. Vuonna 2017 Suomen tiedetoimittajain liitto valitsi hänet vuoden tiedetoimittajaksi. Salonen aloitti Tiedetoimittajain liiton puheenjohtajana vuoden 2021 alusta. Hän on myös Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton johtokunnan jäsen.

 

 

 

Marjo Oikarinen

Toimittaja ja teematuottaja, Lännen Media

Marjo Oikarinen on yhdeksän maakuntalehden yhteistoimituksen Lännen Median kirjoittava toimittaja ja teematuottaja (erityisesti terveys, ruoka, koti, liikenne). Aiemmin Oikarinen toimi Lännen median uutispäällikkönä ja sitä ennen Kalevan toimittajana ja tuottajana. Hänellä on Tampereen yliopiston toimittajatutkinto sekä oikeustieteen maisterin tutkinto (sananvapaus ja päätoimittajan vastuu) Lapin yliopistosta.

 

 

FT Elina Melgin

Toimitusjohtaja, ProCom

FT, dosentti Elina Melgin toimii ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n ja ProCom Oy:n toimitusjohtajana. Hänellä on 30 vuoden monipuolinen kokemus viestintään, markkinointiin, johtamiseen ja koulutukseen liittyvistä tehtävistä sekä yrityselämän että korkeakoulujen palveluksessa. Tutkijana hän on perehtynyt muun muassa julkisuusdiplomatiaan ja viestinnän historiaan.

 

 

 

Mikko Koivumaa

Viestintäjohtaja, Työ- ja elinkeinoministeriö

Mikko Koivumaa on työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) viestintäjohtaja. Koivumaa on tehnyt maakuvatyötä yli kymmenen vuoden ajan niin Suomessa kuin Suomen Tokion-suurlähetystössä lehdistöneuvoksena. Hän on tehnyt viestintää monenlaisissa kriiseissä aina koronakriisistä Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuteen.

 

 

 

Titta Maja

Apulaisosastopäällikkö, Ulkoministeriö

Titta Maja toimii ulkoministeriössä apulaisosastopäällikkönä ja vastaa kehityspoliittisista kysymyksistä. Viestinnälliset kysymykset ovat keskeisessä asemassa ulkoministeriön työssä ja korostuneet erityisesti COVID19 pandemian aikana. Hän on toiminut ulkoministeriön kauppapoliittisesta viestinnästä vastaavana tiiminvetäjänä maakuvatyön yksikössä ja useissa Suomen suurlähetystöissä erilaisissa tehtävissä.

 

 

Matti Ruotsalainen

Kaupunginjohtaja, Kemin kaupunki

Matti Ruotsalainen on Kemin kaupunginjohtaja. Kemiläislähtöinen Ruotsalainen palasi juurilleen noin 30 vuoden jälkeen tammikuussa 2021. Filosofian maisteriksi Joensuun yliopistosta valmistunut Ruotsalainen on työskennellyt aiemmin Hollolan hyvinvointijohtajana sekä sivistystoimenjohtajana, rehtorina ja toimitusjohtajana eri kunnissa Etelä-Suomessa.

 

 

 

Anja Harju

Toimittaja, Kaleva Media

Anja Harju on pitkän linjan journalisti, joka on työskennellyt viimeiset 20 vuotta Kalevassa. Hän on juuri palannut kirjoittavaksi toimittajaksi tehtyään noin 15 vuotta uutistuottajan esimiestehtäviä. Molemmissa tehtävissä pohjoisen Suomen asiat ovat tulleet tutuiksi ja erityisen tärkeiksi.

 

 

 


Timo Rautajoki

Toimitusjohtaja, Lapin kauppakamari

Timo Rautajoki on Lapin kauppakamarin kesällä 2021 eläkkeelle jäävä toimitusjohtaja. Tehtävässään hän on ollut vuodesta 1989 alkaen. Sitä ennen hän on toiminut asiamiehenä Oulun kauppakamarissa ja mm. mainostoimiston johtajana. Rautajoki on ollut aktiivisesti mukana pohjoisen alueen kansainvälisessä yhteistyössä sekä Pohjoiskalotilla, Barentsin alueella että Arktisessa talousyhteistyössä. Hän käynnisti vuonna 2010 edelleen jatkuvan vuosittaisen Arctic Business Forumin ja on toimittanut sen vuosikirjan, jossa arvioidaan Euroopan pohjoisen alueiden investointeja sekä talouskehitystä. Rautajoki on suomen Arktisen seuran perustajajäsen ja sen hallituksen jäsen sekä lopettelee parhaillaan vuodesta 2010 alkanutta jäsenyyttään Valtioneuvoston Arktisessa neuvottelukunnassa.

 

 

Elina Mattila-Niemi

Viestintäpäällikkö, Oulun yliopisto

Elina Mattila-Niemi on Oulun yliopiston viestintäpäällikkö ja ProComin Oulun aluejaoksen puheenjohtaja. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Helsingin yliopistossa, opiskelijaliikkeen palveluksessa sekä järjestö- ja aikakauslehdissä.

 

 

 

 

Päivää moderoimassa Ville Wittenberg

Tiedeviestinnän asiantuntija, Oulun yliopisto

Avojalakanen oululainen Ville Wittenberg työskentelee tiedeviestinnän asiantuntijana Oulun yliopistossa. Hän on Suomen tiedetoimittajain liiton hallituksen jäsen. Lue lisää: https://www.tiedetoimittajat.fi/ville-wittenberg/

 

Viestintäpäivä Plussa järjestetään hybridinä Oulussa 9.9. kello 9–16.

kumppaniksi?

Lisätiedot:
Miia Rosenqvist
Johtaja, palvelut ja kehittäminen
puh. (09) 135 7775
miia.rosenqvist(at)procom.fi
Mediakortti Plussa Oulu

Yhteistyökumppanit