Kriisiviestinnän koulutusohjelma

Poikkeustila- ja kriisiviestintätaitoja tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa

Elämme aikaa, jossa poikkeustilat ja kriisit seuraavat toisiaan. Eriasteisiin muutoksiin ja kriiseihin on syytä valmistautua huolella mahdollisuuksien mukaan jo ennakkoon ja erityisesti pitää omat ja koko organisaation taidot ajan tasalla.

Kriisit voi myös välttää hyvällä ennakointityöllä ja valmistautumisella. Onko sinun kriisiviestinnän taidot riittävällä tasolla? Olet sitten vasta-alkaja, viestinnän konkari tai pitkän uran tehnyt viestinnän ammattilainen: omaa osaamistaan on hyvä päivittää vastaamaan nykyajan ja tulevaisuuden haasteita!

Puolen vuoden koulutusjakso takaa kattavat tiedot ja taidot kriisiviestintään.

Rakennamme parhaillaan koulutusohjelmakokonaisuutta, joka antaa hyvät valmiudet viestintätyöhön myös ennakoimattomissa muutoksissa. Tämä koulutusohjelma on suunniteltu kaikille viestinnän ammattilaisille. Kokenutkin ammattilainen hyötyy tietotaidosta ja vahvemmasta ymmärryksestä kriisiviestinnässä aina ennakoinnista resilienssiin.

Koulutusohjelma käynnistyy syyskuussa 2022. Työstämme parhaillaan koulutuksen sisältöjä yhdessä koulutusohjelman ohjausryhmän kanssa.

Jättämällä yhteystietosi postituslistallemme saat ensimmäisten joukossa lisätietoja koulutuksestamme! Alla voit jättää yhteystietosi ennakkoon, niin palaamme sinulle myöhemmin koulutusohjelman esitteen kanssa.

Haluan lisätietoja Kriisiviestinnän koulutusohjelmasta

"*" näyttää pakolliset kentät

Huom! Sähköpostisi tulee perille, vaikket saa siitä erillistä ilmoitusta. Antamiasi tietoja käsitellään tietosuojaselosteemme mukaisesti.

ProCom NEXT – Kriisiviestinnän koulutusohjelma

Koulutusohjelmaan osallistuttuasi sinulla on kattavat tietotaidot mm.:

 • kriisiviestinnän kontekstista ja periaatteista
 • Issues Management -toiminnasta eli organisaation toimintaympäristön muutoksista ja niiden vaikutuksia strategiaan sekä viestintään
 • megatrendien sekä ennakoimattomien yhteiskunnallisten muutosten vaikutuksista viestintään
 • strategiset, operatiiviset ja inhimilliset valmiudet ennakointityöhön
 • kriisinkestävyydestä ja resilienssistä teorian ja harjoitusten avulla
 • henkilökohtaisten voimavarojen hallinnasta ja ymmärryksestä.

Kriisiviestinnän koulutusohjelma on suunniteltu ProComin vuosikymmenten kokemuksella yhdessä pitkän linjan viestintäammattilaisten kanssa.

Ohjausryhmän jäseninä toimivat:

 • Viestinnän asiantuntija ja sovittelija Anna Sorainen
 • Senior Advisor Taneli Hassinen
 • Yliopistonlehtori, kriisiviestinnän tutkija VTT Salli Hakala
 • FT Elina Melgin, ProComin toimitusjohtaja sekä
 • Miia Rosenqvist, ProCom Oy:n koulutusjohtaja.

Ohjausryhmän jäsenistä Anna Sorainen, Taneli Hassinen sekä Salli Hakala toimivat ohjelman pääkouluttajina. Koulutuksessa kuullaan myös muita asiantuntijoita sekä tutustutaan yritysten ja organisaatioiden kriisiviestintätyöhön case-esimerkkien avulla.

Kenelle koulutus sopii?

Oletko johtava viestijä, viestinnän ammattilainen, nykyinen tai tuleva tiiminvetäjä tai  johtoryhmän jäsen?

 • Koulutus on tarkoitettu viestinnän ammattilaiselle, joka on toiminut viestintäroolissa +-5 vuotta ja haluaa syventää kriisiviestinnän osaamistaan niin strategisesta kuin yksilönäkökulmasta.
 • Koulutus soveltuu erinomaisesti myös johtavalle viestijälle, joka haluaa vahvemman ymmärryksen ja tietotaidon kriisiviestintään, sekä sen ennakointityöhön ja resilienssiin.
 • Toimintaympäristö muuttuu kaiken aikaa, niin myös kriisit ja viestintä. Kokenutkin kriisiviestijä hyötyy asioiden työstämisestä aika ajoin.

Koulutusohjelman konsepti

Ohjelma koostuu kuudesta moduulista, joissa hyödynnetään monipuolisesti lähiopetusta, verkkoluentoja sekä itsenäistä etäopiskelua. Verkottuminen muiden osallistujien kanssa tukee oppimista. Ohjelma on mahdollista linkittää omaan organisaatioonne räätälöidyillä analyyttisillä tehtävillä, joiden tekemiseen saat tukea kouluttajilta ja ProComin tiimiltä.

Miten mukaan koulutusohjelmaan?

Koulutusohjelma käynnistyy syyskuussa 2022 ja mukaan otetaan 25 ensimmäistä hakijaa. Avaamme ilmoittautumisen pian, sitä odotellessa, voit jättää yhteystietosi postituslistallemme. Näin varmistat itsellesi lisätiedot koulutuksesta ensimmäisten joukossa.

Kriisiviestinnän koulutusohjelma, syksy 2022

Aika: syyskuu – joulukuu 2022
Paikka: verkko-oppimisympäristö / ProComin koulutustila, Helsinki
Hinta: 3490 eur / 4490 eur ProComin jäsen / ei-jäsen. Hinta sisältää koko koulutusohjelmakokonaisuuden, oppimateriaalit, analyyttisesti suunnitellut oppimistehtävät sekä ohjauksen ja koulutusohjelmatodistuksen. Nopean varaajan etu -10 % on voimassa 30.4.2022 saakka.
Ilmoittautuminen: aukeaa pian, lisätietoja tulossa!

 

Haluatko kuulla lisää?

Jätä sähköpostisi alla olevalla lomakkeella, ja saat sähköpostitse lisätietoja koulutusohjelmasta.

Haluan lisätietoja Kriisiviestinnän koulutusohjelmasta

"*" näyttää pakolliset kentät

Huom! Sähköpostisi tulee perille, vaikket saa siitä erillistä ilmoitusta. Antamiasi tietoja käsitellään tietosuojaselosteemme mukaisesti.

Lisätietoja

Miia Rosenqvist
Johtaja, palvelut ja kehittäminen
050 534 4843
miia.rosenqvist(at)procom.fi

LISÄTIEDOT
Miia Rosenqvist
Johtaja, palvelut ja kehittäminen
050 534 4843
miia.rosenqvist(at)procom.fi