ProComin historiikkivideo sai kultaa WorldMediaFestival-kilpailussa

Viestinnän ammattilaisten työn muutosta kuvaava video on palkittu kultamitalilla kansainvälisessä mediakilpailussa. ProComin historiikkivideo palkittiin Professional Education -sarjan parhaana 16.5. Hampurissa järjestetyssä WorldMediaFestivalissa.

Viestintä 7.0 -filmissä kuvataan, millaista on nykypäivän tiedottajan työ ja miten se on kehittynyt 1930-luvulta lähtien. Yritysten ja organisaatioiden viestinnän muutoksesta kerrotaan arkistojen kätköistä esiin nostetun kuva- ja filmimateriaalin sekä uusien haastattelujen avulla.

”Halusimme tehdä jotakin erilaista, kun ProCom täytti viime vuonna 70 vuotta. Päädyimme nopearytmiseen videoon, jossa kuvattiin viestinnän ammattikuvan kehityksen historiaa propagandan tekijöistä digitaalisen median osaajiin”, sanoo palkinnon vastaanottanut toimitusjohtaja Elina Melgin ProComista.

Viestintäalan kehityksen ohella Viestintä 7.0. -dokumentti kuvaa suomalaisen yhteiskunnan murroskohtia – sotia, lakkoja, radikalisoitumista ja globalisaatiota – joissa yritysten ja julkishallinnon viestijät ovat olleet omalta osaltaan vaikuttamassa.

Suomeksi ja englanniksi toteutetun kahdeksanminuuttisen Viestintä 7.0 -videon katsojiksi haluttiin viestinnän ammattilaisten lisäksi myös alan opiskelijoita ja muita alasta kiinnostuneita. Mosaiikkimainen video yhdistää valokuvaa, filmiä, grafiikkaa, musiikkia ja tehosteääniä.

”Tavoitteenamme oli uniikki, dokumentaarinen kokonaisuus, jonka intensiteetti pitää katsojan otteessaan loppuun asti”, Elina Melgin sanoo.

Palkitun videon suunnitteluun osallistuivat ProComista Elina Melgin ja hallituksen varapuheenjohtaja Jarno Forssell. Videon toteutti Otavamedia OMA, jossa tiimiin kuuluivat tuottaja Johanna Flinkkilä, leikkaustyöstä ja teknisestä toteutuksesta vastannut Pasi Vallittu ja videon graafisen ilmeen suunnitellut AD Liisa Seppo.

Kansainväliseen WorldMediaFestival -kilpailuun osallistui 785 työtä yhteensä 37 eri maasta. Kilpailutöiden arviointikriteereinä oli mm. teosten luovuus, kuva- ja äänisuunnittelu sekä vaikuttavuus.

 

Katso suomenkielinen video >>

Kommentoi