ProComille ja Open Knowledge Finlandille Chydenius-mitali avoimuuden edistämisestä lobbauskysymyksissä

Julkaistu: 01.12.2017

Kirjoittanut:


Katso kaikki uutiset

ProCom Viestinnän ammattilaiset ry:lle myönnettiin 1. joulukuuta yhdessä Open Knowledge Finland ry:n kanssa Chydenius-mitali tunnustuksena vaikuttamistoiminnan avoimuutta ja kansainvälisiä lobbausrekisterikäytäntöjä koskevan keskustelun edistämisestä.

Tunnustus, joka myönnetään toiminnasta Chydeniuksen avoimuusperiaatteiden hyväksi, ojennettiin Helsingin Sanomain Säätiön ja Anders Chydenius -säätiön järjestämässä Tietämisen vapauden päivän seminaarissa Päivälehden museolla.

Lobbarirekisterin perustaminen on edistänyt keskustelua vaikuttajaviestintään liittyvistä eettisistä periaatteista ja alan sisäisestä itsesääntelystä.

Perusteluissa todetaan, että ProComin 2014 perustama lobbarirekisteri edistää keskustelua vaikuttamistoiminnasta tavalla, joka tunnistaa toisaalta demokratiaan kuuluvan sananvapauden tärkeyden ja toisaalta yhteiskunnallisen keskustelun avoimuuden ja läpinäkyvyyden merkityksen.

ProComin kohdalla todetaan myös, että jäsenille suunnatun lobbarirekisterin perustaminen on edistänyt keskustelua vaikuttajaviestintään liittyvistä eettisistä periaatteista ja alan sisäisestä itsesääntelystä.

– Jo 1700-luvulla sananvapauden eteen pioneerityötä tehneen Anders Chydeniuksen mukaan nimetty mitali on upea tunnustus ProComille. Yhdistys on tehnyt vuosia systemaattisesti työtä sen eteen, että lobbausta ja vaikuttajaviestintää koskeva keskustelu perustuisi tutkimuksiin ja avoimeen dialogiin, jossa myös lobbausta tekevät saavat äänensä kuuluville, ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin sanoo.

Anders Chydenius -säätiön ja Chydenius-instituutin kannatusyhdistyksen myöntämän mitalin ovat aiemmin saaneet taloustoimittaja Jyri Hänninen ja TV-toimittaja Minna Knus-Galán, Etyjin mediavaltuutettu Miklos Haraszt sekä Unescon pääjohtaja Irina Bokova. Ensimmäinen Chydeniuksen avoimuusmitali on myönnetty Linux-käyttöjärjestelmän kehittäjälle Linus Torvaldsille, joka palkittiin avointen innovaatioiden edistämisestä.

Lue lisää palkinnosta >>

Lisätiedot:

viestintäpäällikkö Minna-Liisa Nurmilaakso
040 501 7255
minna-liisa.nurmilaakso@procom.fi

Kommentoi