Missä viestintää voi opiskella?
Viestintätehtäviin voi päätyä monen polun kautta. Useimmiten viestinnän ammattilainen on kuitenkin opiskellut viestintää pää- tai sivuaineena yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Muita yleisiä opintotaustoja ovat esimerkiksi markkinoinnin, journalismin ja kielten opinnot. ProCom tarjoaa viestinnän alan opiskelijoille ilmaisen jäsenyyden.
Viestinnän opiskelu
Viestintää voi opiskella yliopistotasolla muun muassa
- Helsingin yliopistossa,
- Jyväskylän yliopistossa,
- Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa,
- Tampereen yliopistossa,
- Vaasan yliopistossa ja
- Oulun yliopistossa.
Myös ammattikorkeakoulut tarjoavat viestinnän opintoja. Viestijä voi olla koulutukseltaan muun muassa medianomi tai tradenomi. Esimerkiksi Haaga-Heliassa on mahdollista opiskella yritysviestintää tradenomiksi kouluttautuessa.
Osaamisen päivittäminen
Lisäksi voit opiskella viestintää tai täydentää osaamistasi avoimen yliopiston tai kaupallisten tahojen kautta. ProCom kouluttaa viestijöitä valikoiduilla aihealueilla. Järjestämme asiakkaidemme ja jäsenistömme toiveiden mukaan yksittäisiä koulutuspäiviä ja pidempiaikaisia koulutuskokonaisuuksia alan teemoista, kuten vastuullisuudesta, viestinnän mittaamisesta, kriisiviestinnästä ja johtamisesta.
Viestijöiden taustat ja työnkuva
Tutustu viestinnän ammattilaisten taustoihin, työnkuvaan ja muun muassa palkkaukseen. Sivun tiedot perustuvat Viestinnän ala 2021 -tutkimukseen.
Joko olet liittynyt opiskelijajäseneksemme?
ProComin opiskelijajäsenenä sinulla on samat edut kuin henkilöjäsenyydessä. Opiskelijajäsenenä voit kasvattamaan verkostojasi ja näkökulmia viestintään jo kasvaessasi kohti viestinnän ammattilaisuutta! Opiskelijajäsenyytemme on viestintää pääaineena opiskelevalle ilmainen.