Hallitus
ProComin hallitus vastaa strategisista linjauksista, joiden mukaan yhdistyksen toimintaa johdetaan. Tutustu hallituksen kokoonpanoon!
Hallituksen jäsenet
Usein kysytyt kysymykset
Hallitus vastaa ProComin strategisista linjauksista, joiden mukaan yhdistyksen toimintaa johdetaan. Hallituksen jäsen pyrkii edistämään ja tukemaan toimiston työtä myötävaikuttamalla sen mahdollisuuksiin onnistua hyväksyttyjen toimintasuunnitelmien ja budjettien sekä strategian toteuttamisessa.
Hallitus edustaa kokoonpanoltaan monipuolisesti sekä yksityisellä että julkisella sektorilla toimivaa jäsenkuntaa. Siihen pyritään saamaan ensisijaisesti laaja-alaisia osaajia, joilla on monipuolinen kokemus viestinnän ammattilaisuudesta. Kokemus hallitus- tai johtokuntatyöstä voi olla eduksi, mutta sitä ei edellytetä hallitukseen valittavilta uusilta jäseniltä.
Hallituksen jäsenen valinnan edellytyksenä on, että valittava henkilö on ProCom ry:n jäsen eikä hän toimi samaan aikaan hallituksen jäsenenä muussa vastaavassa organisaatiossa tai yhdistyksessä.
Suostuessaan ja tullessaan valituksi hallitukseen, jäsen on sitoutunut antamaan omaa aikaansa, osaamistaan ja kehitysajatuksiaan ajaen jäsenkunnan etua. Toiminnassaan hän noudattaa yhdistyslakia ja ProCom ry:n sääntöjä, vuosikokouksen vahvistamia periaatteita ja ohjesääntöjä sekä yleisiä eettisiä viestinnän ammattilaista määrittäviä periaatteita. Hallituksen vastuista ja velvoitteista sekä kokouskäytännöistä on laadittu erillinen ohjesääntö, jonka hallitukseen valitut saavat tietoonsa ja jota he sitoutuvat noudattamaan.
Hallituksen jäsen pyrkii kaikessa toiminnassaan edistämään yhdistyksen ja sitä kautta kaikkien jäsenten etua.
Hakemus on avoin hakemus, josta käy ilmi hallituksen jäseneksi hakevan osaaminen ja motivaatio hallitustyöhön. Lisäksi mukaan on liitettävä linkki julkiseen LinkedIn-profiiliin.
Hallitus esittää uutta kokoonpanoa marraskuussa järjestettävälle vuosikokoukselle. Hallitukselle esityksen tekee nimitysvaliokunta, johon kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä yksi hallituksen jäsen. Nimitysvaliokunnan sihteerinä ja valmistelijana toimii toimitusjohtaja.
Hallitus kokoontuu 7-8 kertaa vuodessa. Kokoukset järjestetään arki-iltaisin (alkaen noin 16.00/16.30) ja niiden kesto on tyypillisimmillään noin kaksi tuntia. Hallituksen jäsen osallistuu aktiivisesti kokouksiin. Hallitus kokoontuu pääkaupunkiseudulla, useimmiten ProComin toimistolla Helsingin Kasarmikadulla tai etäyhteyksin esimerkiksi Teamsissa.
Hallituksen jäsenen toimikausi on yksi (1) vuosi. Hallituksen jäsen voidaan valita uudestaan, mutta enintään neljäksi (4) vuodeksi. Hallituksen jäsenen tyypilliseksi kaudeksi suositellaan kolmea vuotta. Neljäs vuosi edellyttää perusteltua syytä – esimerkiksi jäsenen erityistehtäviä hallituksessa (esim. vpj, valiokunnan jäsenyys) tai ProComin edustajana muissa tehtävissä (esim. VEN, kansainväliset järjestöt).
Hallituksen jäsenet antavat aikaansa ja työpanostaan yhdistyksen ja sen jäsenten hyväksi vapaaehtoisuuden pohjalta. Heille ei makseta kokous- eikä muitakaan palkkioita. Ainoastaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville henkilöille voidaan maksaa harkinnan mukaan matkakorvausta.
Hallituksen kokouksessa tehdään päätöksiä asioista, jotka on valmisteltu etukäteen, ja joihin hallituksen jäsenillä on ollut mahdollisuus tutustua. Asiakirja-aineistot lähetetään hallituksen jäsenille hyvissä ajoin etukäteen.
Hallituksen jäsen edustaa ProComia roolissaan myös yhdistyksen ulkopuolella. Hänellä on yhdistyksen asioista vaitiolovelvollisuus. Jos hallituksen jäsen haluaa tuoda esiin moitteensa tai huolensa johonkin päätökseen, toimintaan tai käytäntöön liittyen, hän esittää asian ensisijaisesti puheenjohtajalle otettavaksi esille seuraavassa kokouksessa. Hän pidättäytyy kertomasta tai lähettämästä viestiä hallitukselle kuuluvista asioista sen ulkopuolelle, mikäli kertomisesta ei ole hallituksessa päätetty.
Tiettyjen asioita käsittelemään perustetaan työryhmiä, jotka valmistelevat esityksiä hallituksen käsittelyä varten.
Hallituksen jäsen ei aja omaa eikä työnantajansa etua luottamustehtävässään. Mahdolliset jääviyskysymykset on tuotava esiin hallituksessa viivytyksettä. Tällöin jäsen pidättäytyy osallistumasta kyseisen asian valmisteluun tai päätöksentekoon. Jääviyttä aiheuttavia asioita voivat olla esimerkiksi hallituksen jäsenen ja ProCom ry:n väliset sopimukset, sukulaisuussuhteet tai oman taustayrityksen mahdolliset intressit yhdistyksen hankkeissa.