Vuorovaikutusta edistävä mobiilipelidemo syntyi osaksi Työelämä 2020 -hanketta

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry on kehittänyt yhdessä Tampereen Demolan ja kumppaniverkostonsa kanssa mobiilipelin demon, jonka tavoitteena on edistää hajallaan työskentelevien projektiryhmien keskinäistä vuorovaikutusta. Demo lanseerattiin 11.6. Helsingissä ja sille haetaan nyt jatkokehityskumppaneita.

Gift of Gab (”Puhelahjat”) -niminen mobiilipeli on suunnattu yrityksille ja organisaatioille, joissa projektityöntekijät eivät välttämättä näe toisiaan päivittäin ja joissa kasvokkainen vuorovaikutus jää vähäiseksi. Peli auttaa tiimiläisiä saamaan henkilökohtaisemman kontaktin toisiinsa, jolloin viestintä, työnteko ja työn tuottavuus paranevat.

– Pelillisyyden logiikan hyödyntäminen on yksi viestinnän tulevaisuuden trendeistä. Suomessa on hyvät valmiudet kehittää vuorovaikutusta edistäviä pelejä työelämään kansainvälisille markkinoille, sanoo ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin. – Demossa hyödynnetään tekstin ja kuvan ennakkoluulotonta yhdistämistä, mikä vie intuitiiviselle tasolle tuoden luovuutta ja hauskanpitoa vuorovaikutukseen, Melgin jatkaa.

Pelidemon testaajana on toiminut rakennusyhtiö Skanska. Skanskassa on aiemmin kehitetty esimerkiksi riskienhallintaan liittyvä lautapeli.
– Pelin testaajat keksivät heti mobiilipelin potentiaalin yritysviestintään. Peli ruokki rentoa tunnelmaa ja toi kanssakäymiseen hauskuutta, kertoo Skanskan tiedottaja Pauliina Munukka.

Demolan opiskelijoiden projektina syntynyt Gift of Gab valittiin Demolan kevään kolmen parhaan työn joukkoon sekä myös yleisön suosikiksi Uusi Tehdas -tapahtumassa Tampereella 27.5.

ProCom hyödynsi pelin ideoinnissa ja kehittelyssä crowdsourcing-menetelmää. Esimerkiksi Mobiilipelillä parempaa vuorovaikutusta -ideapajaan ilmoittautui enemmän vapaaehtoisia osallistujia kuin voitiin ottaa mukaan. Ideapajan aihioita jatkojalostivat HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun Communication Management -koulutusohjelman opiskelijat.

– ProCom ry ei ole aktiivinen toimija pelibisneksessä. Järjestö haluaakin nyt auttaa opiskelijoita etsimään sopivaa yritystä, joka ottaisi vuorovaikutuspelin kehittämisen tuotekehityspalettiinsa. Ensimmäiset kiinnostuneet verkostosta ovatkin jo ilmoittautuneet, mutta mukaan ehtii vielä, sanoo Melgin.

Varsinaisen pelin suunnittelivat ja koodasivat Demolan opiskelijatiimi yhdessä hankkeen projektipäällikön Pauliina Perttulin kanssa. Demolan opiskelijatiimissä olivat mukana Hang Do Minh, Paula Soares, Teemu Ala-Järvenpää sekä Jussi Paulamäki.

ProCom sai hankkeeseen rahoitusta Työsuojelurahastolta. Pelidemoprojekti oli ProComin lupaus Työelämä 2020 -hankkeelle, jonka tarkoituksena on luoda Suomeen Euroopan paras työelämä vuoteen 2020 mennessä.

Lisätietoja:
Elina Melgin, toimitusjohtaja, ProCom ry, puh. 040 8211 688 sekä Pauliina Perttuli, projektipäällikkö puh. 044 3238 523

Katso:
Gift of Gab -video (video: Matti Keskinen)

 

Skanskan tiedottajan Pauliina Munukan haastattelu

Kommentoi