Wärtsilällä ja VVO-yhtymällä vuoden 2014 parhaat vuosikertomukset

Viestinnän ammattilaisten järjestö ProCom on palkinnut vuoden 2014 parhaat vuosikertomukset. Listayhtiöiden sarjassa parhaana palkittiin Wärtsilä Oyj:n verkkovuosikertomus. Listaamattomista yhtiöistä parhaan kertomuksen teki VVO-yhtymä Oyj. Arvioon osallistui 20 vuosikertomusta, joista 16 oli verkkototeutuksia.

Vuosikertomusarvio järjestettiin nyt viidettä kertaa. Taso oli korkea erityisesti listattujen yhtiöiden sarjassa. Vuosikertomus tehdään yhä useammin verkkokertomuksena ja vain osia, kuten toimintakertomus ja tilinpäätöstiedot liitetietoineen, taitetaan ja painetaan.

”Raportit ovat entistä persoonallisempia; yritykset antavat omien tavoitteidensa näkyä ja hakevat rohkeasti liiketoimintaansa sopivaa toteutusta”, raati toteaa.

VVO-yhtymän vuosikertomuksen helppolukuisuus ja mutkattomuus miellyttivät

Toimiva ja laadukas vuosikertomus on rakenteeltaan miellyttävä ja helppolukuinen kokonaisuus. Tuomariston mukaan juuri tällaisen vuosikertomuksen VVO-yhtymä Oyj on onnistunut tekemään vuonna 2014. Kiitosta saa myös se, että yrityksen talouden tila, olennaiset tapahtumat sekä henkilöstöön liittyvät luvut ja tavoitteet on kuvattu erittäin kattavasti. Tuomaristo kehui myös VVO:n tulevaisuuteen luotaavaa otetta sekä vastuullisuuteen ja ympäristöön pureutuvia sisältöjä. Kuvat, väriharmonia sekä vuosikertomuksen tavanomaisesta poikkeava vaakaformaatti viimeistelevät rennon ja mutkattoman kokonaisuuden.

Wärtsilän vuosi 2014 loistaa verkossa

Tuomariston mukaan Wärtsilän verkkovuosikertomus 2014 on havainnollinen ja puoleensa vetävä kokonaisuus. Liiketoiminnot on avattu tavanomaista paremmin, ja kertomus sisältää muun muassa alan kehitystrendejä, kilpailijatietoa sekä tietoa yhtiön markkinaosuuksista. Myös sijoittajalle vuosikertomus tarjoaa runsaasti uutta ja kiinnostavaa informaatiota. Tuomaristoa ilahduttivat myös kuvallinen yhtenäisyys ja visuaalisuuteen panostaminen. Wärtsilän vuosikertomuksen kuvatoimittaminen olikin katsauksen parhaimmistoa. Ilahduttavaa on, että vuosikertomuksessa on ymmärretty sähköisen julkaisualustan mahdollisuudet ja niitä on hyödynnetty laajasti.

Wärtsilä Oyj:n vuosikertomus: http://www.wartsilareports.com/en-US/2014/ar/frontpage/

Kunniamaininnat

Tuomaristo halusi myös antaa kunniamainintoja seuraaville organisaatioille:

  • Yritys osana yhteiskuntaa -kuvaus: Lassila & Tikanoja Oyj
  • Toimintaympäristön kuvaus ja vastuullisuuden raportointi: YIT Oyj
  • Visuaalinen kerronta: Plan Suomi -säätiö

Arvion raati ja tavoitteet

Asiantuntijaraadissa olivat tänä vuonna:

  • Minna Martikainen, laskentatoimen professori, Hanken
  • Henri Elo, sijoituskolumnisti, -bloggari ja -kirjailija
  • Markus Frey, luova johtaja, Kubo

Suomen suurimman viestintäammattilaisten järjestön ProComin järjestämä Vuosikertomusarvio edistää yritysten ja yhteisöjen avointa ja tavoitteellista viestintää ja lisää viestinnän laatuun kohdistuvaa yleistä mielenkiintoa. Saatu palaute ja arvosana toimivat monille myös viestinnän mittarina ja palkitsemisen kriteerinä. Tavoitteena on tarjota osallistujille ulkopuolinen ja riippumaton näkemys yhteisön vuosikertomuksesta osana yrityskuvaa sekä tarjota ajatuksia tulevaisuuden kehitystyöhön.

Lisätietoja:

Eveliina Kujansuu, päällikkö, koulutus ja projektit, ProCom ry 040 704 0085, eveliina.kujansuu@procom.fi

Kuva: Sami Heiskanen

Kommentoi