Viestijöiden verkostot maailmalla

Viestijöiden verkostot toimivat aktiivisesti myös muualla maailmalla.

Global Alliance for Public Relations and Communications Management

ProCom on kansainvälisen Global Alliancen (GA) jäsen. GA on eri maiden viestintäalan yhdistysten globaali kattojärjestö, joka perustettiin vuonna 2000 Illinoisissa Yhdysvalloissa. GA toimii alan kansainvälisenä keskustelufoorumina.

GA:lla on täysvaltaisia yhteisöjäseniä 44. Eurooppalaisia viestinnän alan yhdistyksiä on jäseninä 16, joukossa muun muassa Ruotsi, Norja, Iso-Britannia, Saksa, Italia ja Baltian maat. Myös kansainväliset viestinnän järjestöt kuten IABC ja IPRA ovat Global Alliancen jäseniä.

www.globalalliancepr.org 

International Communications Consultancy Organisation

ICCO on kansainvälinen viestintätoimistojen foorumi, jonka jäsenyhdistykset edustavat 66 eri maata ja yli 3 000 PR-toimistoa.

iccopr.com

European Association of Communication Directors

European Association of Communication Directors (EACD) on eurooppalainen viestintäjohtajien järjestö.

www.eacd-online.eu

International Public Relations Association

International Public Relations Association (IPRA) on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen viestintäalan järjestö, jolla on yli 700 jäsentä yli 80 maassa. IPRA toimii globaalin viestintäyhteisön aktiivisena virtuaaliverkostona ja kansainvälisten viestintäkonferenssien kohtauspaikkana. IPRA on viestintäalan kattojärjestön Global Alliancen (GA) jäsen.

www.ipra.org

European Public Relations Education and Research Association

European Public Relations Education and Research Association (Euprera) on itsenäinen organisaatio, joka edistää PR-alan käytäntöjen tutkimusta ja opetusta Euroopassa.

www.euprera.org

International Association of Business Communicators

International Association of Business Communicators (IABC) yhdistää yli 15 000 viestintäalan ammattilaista yli 80 maassa. IABC tarjoaa jäsenilleen muun muassa tukea, ammatillisia kehittymis- ja työmahdollisuuksia sekä kontakteja kansainvälisessä verkostossa. IABC on viestintäalan kattojärjestön Global Alliancen (GA) jäsen.

www.iabc.com

Muiden maiden järjestöt

Muiden maiden viestintäalan järjestöt on listattu Global Alliancen sivuilla.