Viestinnän ala 2021 -tutkimus on nyt käynnissä – vastaa ja vaikuta viestinnän alan kehitykseen

Julkaistu: 02.09.2021

Kirjoittanut:


Katso kaikki uutiset

Millainen on tyypillinen viestijän työnkuva? Onko yksityisen ja julkisen sektorin viestijöissä eroa? Mikä on viestijän mediaanipalkka? Kyselytutkimus kaikille viestijöille on avoinna syyskuun kahden ensimmäisen viikon ajan. 

 

Viestinnän ala 2021 -tutkimus on Suomen laajin ja tärkein viestinnän ammattilaisten työnkuvan kehityksen ja ammattiosaamisen kartoitus, joka antaa tietoa muun muassa alan mediaanipalkoista. Edellinen tutkimus on vuodelta 2019. Tänä vuonna tutkimus poikkeaa sillä tavalla, että mukaan kutsutaan muitakin viestintäammattilaisia kuin tutkimuksen taustajärjestöjen jäseniä. Taustajärjestöjen jäsenille ja ei-jäsenille on omat tutkimuskyselynsä.

 

ProCom ry:n, Viesti ry:n ja JAT ry:n jäsenille on toimitettu tutkimuskutsu sähköpostitse. Jäsen, vastaathan kutsulla toimitettuun kyselyyn.

 

Ei-jäsenten kyselytutkimukseen pääset tästä.

 

Vastaaminen vie aikaasi arviolta 15–20 minuuttia. Yhteystietojasi ja vastauksiasi ei yhdistetä raportoinnissa. Yhteystietoja käytetään vain arvonnassa. Voit vastata myös osallistumatta arvontaan. Vastauksesi ovat ehdottoman luottamuksellisia.

 

Kysymyslomake sisältää kysymyksiä kaikille, nimikekohtaisia (konsultit ja johtavat viestijät) ja järjestökohtaisia kysymyksiä. Tämä on henkilökohtainen linkkisi, joten ethän jaa sitä muille. Linkki ei-jäsenille on eri. Voit halutessasi keskeyttää vastaamisen painamalla Stop-näppäintä ja palata myöhemmin samaan kohtaan lomakkeella klikkaamalla yllä olevaa linkkiä.

 

Toivomme vastaustasi mahdollisimman pian, vastausaika on 1.9.–15.9.

 

Vastaajien kesken arvotaan neljä (4) kappaletta 70 euron S-ryhmän lahjakorttia. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti, joten jätäthän lopussa yhteystietosi.

 

Tutkimuksen toteuttaa toimeksiannostamme IROResearch. Tutkimusraportti valmistuu lokakuussa ja se julkaistaan ammattiyhteisöjemme verkkopalveluissa.

 

Me allekirjoittajat toivomme, että annat ystävällisesti aikaasi tähän tärkeään kyselyyn. Vain siten voimme saada luotettavaa tutkimusmateriaalia, jonka avulla ammattiyhteisöt voivat edistää jäsentensä etuja ja viestintäalan merkitystä.

 

Tutkimusterveisin

  • Elina Melgin, toimitusjohtaja, ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry
  • Siina Repo, toiminnanjohtaja, Viesti ry – Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö
  • Nilla Hietamäki, puheenjohtaja, Julkisen alan tiedottajat ry (JAT)

 

Teknisissä ongelmissa ota yhteyttä tutkimus@iro.fi. Liitä mukaan tämä tutkimuskutsu.

Kommentointi on suljettu.