Viestintäasiantuntija, Oulun yliopisto

Sijainti: Oulu

Haku päättyy: 15.8.2021

Lisätiedot: Ari Pouttu sähköpostitse ari.pouttu@oulu.fi. Viestintäasiantuntija Ville Wittenberg antaa lisätietoja käytännön työstä 11.-12.8.2021, Ville.Wittenberg@oulu.fi, 050 464 4902.

Julkaistu: 29.06.2021

Kirjoittanut:

Katso kaikki työpaikat

Hei sinä kokenut viestinnän ammattilainen! Nyt on tarjolla työmahdollisuus, jollainen avautuu kerran vuosikymmenessä. Jos haluat pelastaa maailmaa ja tiedät teknologian auttavan siinä, tämä on sinun paikkasi. Suomen Akatemian Oulun yliopistolle myöntämä 6G Flagship -tutkimuskokonaisuus on maailman ensimmäinen 6G-tutkimus-, kehitys- ja innovaatioekosysteemi. Haemme nyt uutta kollegaa viestintätehtäviin. Työtehtäväsi on selkeä: kannat kokonaisvastuun 6G Flagshipin viestinnästä. Enemmän tietoa meistä ja sisällöistämme löydät 6G Waves -lehdistä sekä nettisivuiltamme.

Haemme osaavaa ja innostunutta VIESTINTÄASIANTUNTIJAA.

 

Viestintäasiantuntijan tehtävä on tukea tutkimusohjelman tavoitteiden saavuttamista suunnitelmallisen viestinnän avulla, joka tapahtuu suurelta osin englanniksi. Selvää on, että digitaalisilla kanavilla on työssä erityisen merkittävä rooli. Viestinnän asiantuntijatehtävissä suunnittelet, kehität ja koordinoit viestintää, tuotat sisältöjä eri kanaviin yhdessä muiden kanssa ja seuraat viestinnän onnistumista. Tuet myös tutkimuksen asiantuntijoita heidän viestintävalmiuksiensa kehittämisessä sekä viestintämahdollisuuksien laajassa hyödyntämisessä. Tehtävässä tukenasi on Oulun yliopiston viestintäammattilaisten verkosto, osaava 6G Flagship -tiimi ja graafinen suunnittelijamme.

Viestinnästä vastaavana luot tietoliikennetutkimukseen sekä monitieteiseen tutkimukseen sekä yhteiskunnallisiin vaikutuksiin liittyvää kiinnostavaa sisältövirtaa erityisesti verkkosivuillemme ja sosiaalisen median kanaviin. Tuotat sisältöä tiiviissä yhteistyössä tutkijoiden ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Hallitset viestinnän kokonaisuutta niin, että saamme tuotua tietoa paremmin ja terävämmin esille eri sidosryhmiä kiinnostavassa muodossa. Olet luonteva sosiaalisen median käyttäjä, kerrot kiinnostavia tarinoita ja muotoilet sisällöt asiakaslähtöisesti. Osaat koordinoida myös videotuotantojen sekä esittelymateriaalien kirjoittamista ja tuottamista. Ydinasioiden poimiminen suuresta tietomäärästä on sinulle tuttua. Hyödynnät analytiikkaa sisältöjen ja niiden jakamisen kehittämisessä.

 

Arvostamme uteliaisuutta heittäytyä uuteen, intoa ajatella isosti ja kansainvälisesti, rohkeutta esittää ideoita ja heittäytymiskykyä toteuttaa villejäkin suunnitelmia. Odotamme sinulta kokemusta monipuolisista viestintätehtävistä, kykyä suunnitella ja toteuttaa tuloksellista sekä vaikuttavaa asiantuntijaviestintää sekä halua kehittyä. Tehtävä edellyttää erinomaista suullista ja kirjallista englannin taitoa sekä kykyä toimia itseohjautuvasti nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Luonnollisesti arvostamme hyviä tiimi- ja projektityötaitoja sekä verkostoitumiskykyä. Tehtävään valittavalla tulee olla soveltuva korkeakoulututkinto ja monipuolista kokemusta englanninkielisestä viestinnästä.

Tarjoamme näköalapaikan globaalisti kiinnostavaan organisaatioon tutkimuksen ja teknologiakehityksen kärjessä. Pääset omalla panoksellasi vahvistamaan toimintamme näkyvyyttä ja vaikuttavuutta älykkäämmän ja kestävämmän maailman rakentamisessa. Tarjoamme sinulle myös viihtyisän työympäristön, nykyaikaiset työvälineet sekä edulliset liikuntapalvelut. Pitkät vuosilomat, liukuva työaika ja etätyömahdollisuus kuuluvat pakettiin.

 

Tehtävä on vakituinen ja alkaa 1.10.2021 tai sopimuksen mukaan. Tehtävä sijoittuu yliopiston palkkausjärjestelmän muun henkilöstön vaativuustasolle 9. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Tehtävässä sovelletaan 6 kuukauden koeaikaa.

Jätä hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta viimeistään 15.8.2021 täällä. Liitä hakemukseesi englanninkielinen motivaatiokirje ja CV sisältäen tärkeimmät työnäytteesi. Kerro motivaatiokirjeessäsi, mistä lähtökohdista lähtisit kehittämään 6G Flagshipin viestintää hyödyntäen omia vahvuuksiasi.

 

Lisätietoa tehtävästä antaa tuleva esimiehesi professori Ari Pouttu sähköpostitse ari.pouttu@oulu.fi. (Huomioithan, että kesälomakauden vuoksi lisätietoihin vastaamisessa voi esiintyä viivästyksiä).

Viestintäasiantuntija Ville Wittenberg antaa lisätietoja käytännön työstä 11.-12.8.2021 (Ville.Wittenberg@oulu.fi, 050 464 4902).