Tessa Toni aloittaa ProComin harjoittelijana

Julkaistu: 05.09.2017

Kirjoittanut:


Katso kaikki uutiset

Tessa Toni työskentelee ProComissa harjoittelijana syyskuusta joulukuuhun. Neljännen vuoden journalistiikan ja viestinnän opiskelija Tampereen yliopistosta kertoo, mikä viestinnässä kiehtoo ja mitä hän odottaa alkavalta harjoittelultaan.

Vuonna 2014 postiluukustani tipahti eteisen lattialle kaksi paksua kirjekuorta: minut oli hyväksytty sekä Tampereelle opiskelemaan journalistiikkaa että Helsinkiin opiskelemaan viestintää. Hetken huumassa Tampere vei sijaintinsa mitalla voiton.

Journalistiikan opiskelu on tarjonnut jo kandidaattivaiheessa laajan ymmärryksen viestinnän kentästä, mutta vuonna 2014 tehty valinta on ponnahtanut välillä vaivaamaan mieltäni: mitä jos olisin sittenkin valinnut toisin? Tänä keväänä jossittelu sai viimein loppua, ja lähetin ProComille harjoitteluhakemuksen.

Viestinnän tarjoamat mahdollisuudet kokonaisvaltaiseen ilmaisuun kiehtovat. Haluan osallistua viestinnästä käytävään keskusteluun ja tutustua alan tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä toiminta-alustoihin. Uskon, että ProCom on tähän juuri oikea paikka. Oikea paikka opettelemiseen ja toteuttamiseen.

Tällä hetkellä aloittelen neljättä vuottani Tampereen yliopistolla journalistiikan ja viestinnän opiskelujen parissa. Sain keväällä kurottua yhteiskuntatieteiden kanditutkielmani kasaan sosiaalisen median eriarvoistavista sensuurikäytänteistä – toisin sanoen tutkin #FreeTheNipple-kampanjan keinoja taistella sosiaalisen median alastomuussääntöjä vastaan. Kesäisin olen opetellut uutistyötä seitsenpäiväisten sanomalehtien parissa.

Vapaa-ajallani fiilistelen teatteria, runoja ja musiikkia – ­kaikkea, missä käytetään sanoja. Tykkään kikatella ja kirjoitella. Kaiken tämän lisäksi toivon, että syksyni tulee olemaan täynnä töitä ja uuden oppimista. Pyrin pysyttelemään täydellä teholla ProComin kelkassa mukana ja odotan innolla jäsenten tapaamista!

 

LinkedIn: Tessa Toni

Twitter: @tessatuuli

Instagram: @vessatessa

Kommentoi