Brunssi 16.5.2019

VASTUULLINEN RAPORTOINTI 2019 -BRUNSSI kokoaa yhteen vuosiraportoinnista, talousviestinnästä ja vastuullisuudesta kiinnostuneet viestinnän tekijät.

 

Aika: Torstai 16.5.2019 klo 8.30–13.00
Paikka: Kasarmin salit, Jura-sali, Kasarmikatu 21, 00130 Helsinki
Kenelle? Talous-, sijoittaja- ja vastuullisuusviestinnän parissa työskentelevät viestinnän ammattilaiset, yritysten ja yhteisöjen viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtajat ja toimitusjohtajat.

Tilaisuudessa julkistetaan vuoden 2018 parhaat vuosikertomukset ja vastuullisuusviestintäteot.

Ilmoittaudu Vastuullinen raportointi 2019 -brunssille »

 

OHJELMA

8:30 – 9:00

Aamukahvi ja ilmoittautuminen

 

9:00 – 10:30

Tervetuloa Vastuullinen raportointi -brunssille!
Päivi Vuorimaa, johtaja, koulutus ja kehittäminen, ProCom

Vuoden 2018 listautujat: parhaat sijoittajatarinat 
Raine Tiessalo, johtava viestintäkonsultti, Kreab

Vastuullisuuden rooli osana sijoituspäätöksiä 
Esko Torsti, johtaja, listaamattomat sijoitukset ja vastuullinen sijoittaminen, Ilmarinen

Vastuullisuusteot näkyviksi; kuinka viestiä kiinnostavasti
Nina Elomaa, vastuullisuusjohtaja, Fazer Group

Keskustelu: Kolme näkökulmaa vuosiraportointiin ja vastuullisuuteen
Nina Elomaa, Raine Tiessalo ja Esko Torsti 

 

10:30 – 11:30
Tarjolla herkullinen brunssi ja tilaisuus verkostoitua vuosikertomuksista ja vastuullisuusraportoinnista kiinnostuneiden kesken.

 

11.30 – 13.00

Vuosiraportoinnin trendit ja havaintoja arvioista

Sisältöjen laatu ja luettavuus
Risto Pennanen, yrittäjä, taloustoimittaja, Attention Communication

Toimintakertomus, tilinpäätös ja liitetiedot
Henry Jarva, laskentatoimen professori, Aalto-yliopisto

Vastuullisuus
Sari Kuvaja, johtaja, vastuullisuuspalvelut, T-media

Visuaalisuus
Eva Opas, creative director, graafinen suunnittelija, Kreab

Käytettävyys
Heidi Selkäinaho, viestintäkonsultti, Somepoint

Vuosikertomusarvio ja Vuoden vastuullisuusviestintäteko, voittajien julkistus

 

Vastuullinen raportointi 2019 -brunssin juontaa Jarno Forssell, Vice President, Director, Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy

 


PUHEENVUOROT

 

Vastuullisuusteot näkyviksi; kuinka viestiä kiinnostavasti
Yritysten rooli globaalien vastuullisuushaasteiden taklaamiseksi kasvaa. Sidosryhmät odottavat yrityksiltä tekoja ja läpinäkyvyyttä. Positiivisten vastuullisuustekojen viestiminen on tärkeää, mutta kuinka saada viestit sidosryhmiä kiinnostaviksi negatiivisen uutisoinnin maailmassa?

Nina Elomaa on intohimoinen kestävän kehityksen puolestapuhuja, joka uskoo yritysten kasvavaan rooliin torjua maapalloa kohtaavat kestävän kehityksen haasteet. Hänellä on laaja kokemus eri toimialoilta, muun muassa energian, hankinnan ja kestävän kehityksen parista. Tällä hetkellä hän toimii yritysvastuujohtajana Fazer konsernissa, missä hänen vastuullaan ovat konsernin kestävä kehitys, sisältäen leipomo-, makeis-, ruokapalvelu-, mylly- sekä kahvilaliiketoiminnan.

 

 

Vuoden 2018 listautujat: parhaat sijoittajatarinat
Listautumisen onnistuminen riippuu siitä, pystyykö yritys rakentamaan vakuuttavan sijoittajatarinan. Sijoittajat pitää vakuuttaa niin numeroilla kuin mielikuvillakin. Sijoittajatarina on onnistunut, jos listautumisen jälkeinen kurssikehitys on tasaista ja seuraa yrityksen todellista tuloksentekokykyä. Sahaaminen tai esimerkiksi Rovion listautumisen jälkeen kokemat rajut romahdukset puolestaan kertovat todellisuuden ja sijoittajatarinan välisestä epätasapainosta. Ketkä olivat parhaita tarinankertojia vuonna 2018 Suomessa listautuneista yrityksistä?

Raine Tiessalo
on Kreabin johtava viestintäkonsultti, joka auttaa listattuja yrityksiä viestimään niin, että niiden sijoittajatarina seuraa yrityksen strategian muutoksia. Ennen Kreabille siirtymistään vuonna 2018 Tiessalo teki kansaivälisen uran toimittajana ensin Ylen kirjeenvaihtajana Pariisissa 2001-2012 ja sen jälkeen globaalin uutistoimiston AFP:n ja sijoittajauutistoimisto Bloomberg Newsin Helsingin toimituksissa. Tiessalo on kirjoittanut myös raportteja Elinkeinoelämän valtuuskunnalle Euroopan taloudesta.

 

 

Vastuullisuuden rooli osana sijoituspäätöksiä
Vastuullisuus on keskeinen osa instituutiosijoittajan päätöksentekoa. Mitä vastuullinen sijoittaminen Ilmarisessa tarkoittaa? Millaisia kehitystrendejä nyt on tunnistettavissa?

Esko Torsti on työskennellyt instituutiosijoittajana yli kaksikymmentä vuotta Ilmarisessa ja Pohjolassa. Tätä ennen Esko toimi ekonomistina ja tutkijana. Esko on valtiotieteiden lisensiaatti Helsingin yliopistosta.

 

 

 

 

 

Yhteistyökumppaniksi?


Ota yhteyttä: Päivi Vuorimaa tai 040 725 5562