Arviointiraati

Vuosikertomusarviossa 2018 vuosikertomuksia arvioi neljän asiantuntijan arvovaltainen raati, jossa edustettuina ovat niin taloudellinen, journalistinen kuin visuaalinenkin näkökulma.

Toimintakertomus, tilinpäätös ja liitetiedot

Henry Jarva, laskentatoimen apulaisprofessori, Aalto-yliopisto

KTT Henry Jarva toimii laskentatoimen apulaisprofessorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on opettanut tilinpäätösanalyysia, yrityksen arvonmääritystä ja kansainvälistä tilinpäätösraportointia useissa yliopistoissa. Hänen tutkimuksensa keskiössä ovat tilinpäätösinformaation ja osakkeen hinnan välinen yhteys, tuloksenjärjestely ja corporate governance.

kuva: Heidi Kouvo

 

 

 

 

 

Visuaalisuus

Eva Opas, Creative Director, graafinen suunnittelija

Eva Opas on luova johtaja Kreabilla, pitkän linjan graafinen suunnittelija, jota kiinnostaa alan kehittäminen. Hän on nähnyt viimeisen 20 vuoden aikana miten vuosikertomukset ovat muuttuneet.

Eva uskoo vahvasti visuaalisuuden voimaan ja siihen, että aina kannattaa keskittyä tärkeimpään. Hänen suunnittelemansa vuosikertomukset ovat voittaneet muun muassa ProComin vuosikertomuskilpailussa useamman kerran.

kuva: Outi Törmälä

 

 

Sisältöjen laatu ja luettavuusRisto_Pennanen

Risto Pennanen, yrittäjä, taloustoimittaja

Risto Pennasella on yli 20 vuoden kokemus taloustoimittajana, muun muassa Taloussanomien uutispäällikkönä. Mediatyön välissä hän toimi viestintäpäällikkönä Valmetin konsernijohdossa. Oman yrityksensä puitteissa hän on toiminut muun muassa ICT2015 -hankkeen sihteeristössä sekä Pelastetaan duunit -televisio- ja radiosarjan kehittäjänä. Tällä hetkellä hän vetää viestintäyritystä nimeltä Attention Communication. Vuosikertomuksia hän lukee erityisesti osakesäästäjän silmin.

 

 

 

Käytettävyys (verkkovuosikertomukset)

Heidi Selkäinaho, viestintäkonsultti

Vuosikertomustuomarina Heidi arvioi verkkovuosikertomusten käytettävyyttä ja käyttökokemusta. Heidi keskittyy tarkastelemaan lukemisen, navigoinnin sekä tiedonhaun sujuvuutta. Mitä ovat ne nerokkaat ratkaisut, jotka tekevät lukukokemuksesta hienon? Entä voisiko pienillä muutoksilla parantaa sitä? Taustaltaan Heidi on kokenut verkkoviestinnän ja käyttöliittymäsuunnittelun asiantuntija, jolle verkkopalveluiden helppokäyttöisyys ja sujuva käyttökokemus ovat aina olleet tärkeimpiä asioita. Nykyisin Heidi on yrittäjä työyhteisöjen digiviestinnän kehittämiseen keskittyvässä Somepointissa. Aiemmin hän on työskennellyt Sinisessä Meteoriitissa Euroopan parhaaksi intranet/extranet-ratkaisuksi valitun Valo Intranetin tuotepäällikkönä ja verkkopalvelukonsulttina.

 

 

Lisätiedot ja tiedustelut: Jaana Raatikainen, ProCom, 09 135 7775

Yhteistyökumppaniksi?


Ota yhteyttä: Jaana Raatikainen tai 09 135 7775