Arviointiraati

Vuosikertomusarviossa 2019 vuosikertomuksia ja vastuullisuusviestintätekoja arvioi viiden asiantuntijan arvovaltainen raati. Raadilla on laaja kokemus vuosiraportoinnista, vuosikertomuksista, talousviestinnästä ja vastuullisuusraportoinnista. Raadin asiantuntemusalueita ovat mm. talous, journalismi, vastuullisuus, visuaalisuus ja käytettävyys.

Toimintakertomus, tilinpäätös ja liitetiedot

Henry Jarva, laskentatoimen apulaisprofessori, Aalto-yliopisto

KTT Henry Jarva toimii laskentatoimen apulaisprofessorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on opettanut tilinpäätösanalyysia, yrityksen arvonmääritystä ja kansainvälistä tilinpäätösraportointia useissa yliopistoissa. Hänen tutkimuksensa keskiössä ovat tilinpäätösinformaation ja osakkeen hinnan välinen yhteys, tuloksenjärjestely ja corporate governance.

kuva: Heidi Kouvo

 

 

 

Vastuullisuus

Sari Kuvaja, johtaja, vastuullisuuspalvelut

Sari Kuvaja on T-Media Relations Oy:n osakas ja T-Median vastuullisuuspalvelujen johtaja. Sarilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus yritysvastuun ja vastuullisuusviestinnän kehittämisestä. Hän on konsultoinut asiakkaitaan vastuullisuusstrategiatyössä, sidosryhmäsuhteissa sekä vastuuviestinnässä ja -raportoinnissa.

 

 

 

 

 

Visuaalisuus

Eva Opas, Creative Director, graafinen suunnittelija

Eva Opas on Kreabin luova johtaja ja pitkän linjan graafinen suunnittelija, intohimona alan kehittäminen. Hän on elänyt 20 vuoden aikana läpi vuosikertomusten evoluution.

Eva uskoo visuaalisuuden, kiteyttämisen ja olennaisen voimaan. Tavaramerkkinä yksinkertaiset ja visuaalisesti vahvat työt. Evan suunnittelemat vuosikertomukset ovat voittaneet ProComin vuosikertomuskilpailussa useamman kerran.

kuva: Outi Törmälä

 

 

Sisältöjen laatu ja luettavuus

Risto_Pennanen

Risto Pennanen, yrittäjä, taloustoimittaja

Risto Pennasella on yli 20 vuoden kokemus taloustoimittajana, muun muassa Taloussanomien uutispäällikkönä. Mediatyön välissä hän toimi viestintäpäällikkönä Valmetin konsernijohdossa. Oman yrityksensä puitteissa hän on toiminut muun muassa ICT2015 -hankkeen sihteeristössä sekä Pelastetaan duunit -televisio- ja radiosarjan kehittäjänä. Tällä hetkellä hän vetää viestintäyritystä nimeltä Attention Communication. Vuosikertomuksia hän lukee erityisesti osakesäästäjän silmin.

 

 

 

Käytettävyys (verkkovuosikertomukset)

Heidi Selkäinaho, viestintäkonsultti

Vuosikertomustuomarina Heidi arvioi verkkovuosikertomusten käytettävyyttä ja käyttökokemusta. Heidi keskittyy tarkastelemaan lukemisen, navigoinnin sekä tiedonhaun sujuvuutta. Mitä ovat ne nerokkaat ratkaisut, jotka tekevät lukukokemuksesta hienon? Entä voisiko pienillä muutoksilla parantaa sitä? Taustaltaan Heidi on kokenut verkkoviestinnän ja käyttöliittymäsuunnittelun asiantuntija, jolle verkkopalveluiden helppokäyttöisyys ja sujuva käyttökokemus ovat aina olleet tärkeimpiä asioita. Nykyisin Heidi on yrittäjä työyhteisöjen digiviestinnän kehittämiseen keskittyvässä Somepointissa. Aiemmin hän on työskennellyt Sinisessä Meteoriitissa Euroopan parhaaksi intranet/extranet-ratkaisuksi valitun Valo Intranetin tuotepäällikkönä ja verkkopalvelukonsulttina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätiedot ja tiedustelut: Päivi Vuorimaa, ProCom, 09 135 7775

Yhteistyökumppaniksi?


Ota yhteyttä: Päivi Vuorimaa tai 040 725 5562