Törmäys 2020

Törmäys 2020: Tunne äly, älyä tunne.

Aika: torstai 2.4.2020
Paikka: Ilmarinen, Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki

 

Työyhteisömme muuttuvat aina vain älykkäämmiksi. Joskus algoritmien loppumattoman virran kuitenkin katkaisevat valtoimenaan kuohuvat tunteet. Niin tunnetta kuin älyäkin pitää osata johtaa. Kun tunne ja äly törmäävät, kuinka työyhteisö selviää voittajana?

Törmäys on työyhteisöviestinnän tapahtuma, jonka järjestävät viestinnän ammattilaiset. Törmäys järjestetään joka toinen vuosi, nyt jo neljännen kerran.

 

Varaa paikkasi ajoissa, ilmoittaudu mukaan >>

 

Puhujina mm.

 

Atte Jääskeläinen

Professor of Practice, LUT-yliopisto, Senior Adviser, @attesakari

Kun tunne vie, järki vikisee.

Järjellä ja faktoilla on todellisuudessa melko vähän tekemistä sen kanssa, millaisia päätöksiä ihminen tekee – niin organisaatioissa kuin demokratioissakin. Kaikkein fiksuimmat tyhmenevät eniten, kun heidän pitäisi vaihtaa mielipidettään. Olemmeko siis harhateillä, kun keskitymme siihen mikä on rationaalisesti totta ja mikä ei? Pitäisikö pikemminkin keskittyä huomaamaan, miten usein päätökset syntyvät ihan älyttömällä tavalla?

LUT-yliopiston Professor of Practice , Ylen, STT:n ja Helsingin Sanomien journalistisissa johtotehtävissä yli 20 vuoden ajan työskennellyt Atte Jääskeläinen on pohtinut inhimillisen järjen käytön rajallisuutta muun muassa 2019 julkaistussa kirjassaan ”Mitä tapahtuu huomenna, kun tekoäly korjaa järjettömyydet”. Hän laati 2018 EBU:n tilaaman laajan raportin ”50 ways to make it better” keinoista rakentaa luottamusta mediaan ja 2019 vastaavan raportin ”The Next Newsroom” tekoälyn älykkäästä käytöstä tulevaisuuden journalismissa. Raporteissa esitellään yhteensä 80 esimerkkiä keinoista puuttua ongelmiin ja ne ovat herättäneet laajaa kansainvälistä huomiota. Yksi niiden äärellä käytyjen keskustelujen kipeimmistä kysymyksistä on, miten viestintä kiihdyttää yhteiskuntien polarisaatiota ja myötävaikuttaa siihen, että ilmassa on yhä enemmän vihaa.

 

Satu Irisvik

Johtava asiantuntija, ihmiset ja kulttuuri, Vapa

”En minä ainakaan!” – Tiimiälykkyys ja empatia aamupaltsussa, kehityskeskusteluissa ja perjantaipullalla

Mitä tarkoittaa empatia työpaikalla ja kenen vastuulle se kuuluu? Empatia on sana, jonka uskomme tuntevamme, mutta jonka tarkka määrittely on vaikeaa. Se tarkoittaa ainakin kykyä kuunnella ja olla läsnä, ja siksi se on työelämä- ja tiimityötaidoista tärkein. Jotta voimme olla empaattisia toisiamme kohtaan, tarvitsemme kättä pidempää empatian käsittelyyn, ymmärtämiseen ja toteuttamiseen. Mitä se ihan oikeasti tarkoittaa? Mihin sitä tarvitaan? Ja onko töissä pakko halata, jos ei tahdo?

Satu Irisvik on helsinkiläinen karjalainen ja humanisti, joka uskoo ihmisiin, ystävällisyyteen (se on ilmaista) ja aitouteen. Hän on tiimiälyn, kulttuurin ja vuorovaikutuksen johtava asiantuntija, joka työskentelee modernin markkinointiviestinnän toimistossa auttaen yrityksiä ja organisaatioita muutostilanteissa, vuorovaikutuksen lisäämisessä sekä positiivisen kädenjäljen jättämisessä. Irisvik on rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja (RVO) ja viittä vaille valmis työyhteisösovittelija. Hänen v. 2017 julkaistu kirjansa Kuinka kasvattaa diginatiivi pureutuu digiajan vuorovaikutukseen lapsen ja aikuisen välillä.

 

Kuvaaja Liisa Takala.

Sanna Fäldt

Yrittäjä ja valmentaja, Bravers Oy

Yksilön tunnevoima käyttöön – jokaisesta työntekijästä kasvun lähettiläs

Voimautuneessa työyhteisössä kaikki toimivat vahvuuksillaan, kehittyvät vauhdilla ja nauttivat työstään psykologisesti turvallisessa ilmapiirissä. Organisaatio itseohjautuu ajantasaisen ja luotettavan tiedon avulla. Miksi tällaisia työyhteisöjä on Suomessa toistaiseksi vain vähän? Niin yksilön kuin organisaation voimautuminen on hienovireinen prosessi, jossa itsetuntemuksella, tunneälyllä ja näiden johtamisella on tärkeä rooli. Parhaimmillaan työntekijöillä on rauha, into ja keskittymismahdollisuus oman uransa ja organisaationsa kehittämiseen terveessä vuorovaikutusilmastossa.

Sanna Fäldt on toiminut viestinnän johtotehtävissä 15 vuotta, viimeisimpänä Deloitten markkinointi- ja viestintäjohtajana. Hän on kirjoittanut viime vuonna tietokirjan Nauti työstäsi! Naisen voimakirja työelämään. Kirjassa hän lisää lukijoiden ymmärrystä siitä, millä eri tekijöillä työelämä muuttuu suorittamisesta ilon ja tyytyväisyyden lähteeksi. Sanna on työ- ja organisaatiopsykologian asiantuntija, mindfulness-ohjaaja ja etsinyt koko uransa ajan itse ratkaisuja suorituskeskeisyyden kääntämiseen merkitykselliseksi työkokemukseksi. Tällä hetkellä hän toimii yrittäjänä ja valmentajana kokemuksellisessa valmennustoimisto Bravers Oy’ssä.

 

Kari Kanala

Kirkkoherra, Paavalin seurakunta

Tunteet ovat tietoa

Tunteet ovat tietoa – erityisesti minusta itsestäni. Kun sanoitan tunteeni, selvitän itselleni ja muille, miten koen minun ja muiden käyttäytymisen. Kuinka pukea tunteet sanoiksi? Vai tarvitseeko turhat sanat riisua, jotta tunne tulee näkyviin? Tunteiden sanoittamista voi harjoitella pohtimalla ensin fyysisiä tuntemuksia. Ja nehän ovat eri asia kuin tunteet.

Kari Kanala kertoo olevansa ihminen, mies ja pappi. Tässä järjestyksessä. Hänelle on tärkeää ihmisten välinen tasaveroisuus ja se, miten ihmiset tulevat toimeen keskenään. Kanala tekee pappivaimonsa kanssa standup-komiikkaa pappeudesta ja parisuhteestaan, mistä he saivat idean kirjan tekemiseen. Suhteellista – pilkettä ja pohdintaa parisuhteesta ilmestyi syksyllä 2019. Kanala on tullut tunnetuksi Ensitreffit alttarilla -televisiosarjasta, jossa hän auttaa ihmisiä puhumaan ja varsinkin kuuntelemaan.

 

Anu Sirkiä

Viestintäjohtaja, sisäinen viestintä, KONE Oyj  

Järki ja tunne KONEen sisäisessä viestinnässä

 

 

 

 

 

Kirsi Nystén & Katja Vuorialho

Accountor
@kmnysten, Kirsin LinkedIn, Katjan LinkedIn

Accountorin johtamisen ja viestinnän yhteinen tekijä: motivaatio

Accountor teki sen, mistä moni haaveilee: toi johtamiselle ja viestinnälle yhden yhteisen viitekehyksen. Viitekehys on motivaatioteoria ja se, miten jokainen vaikuttaa omaan ja muiden motivaatioon. Kirsi ja Katja kertovat, miten motivaatiolähtöinen ajattelu näkyy johtamisessa ja miten sitä hyödynnettiin uuden intranetin sisällöntuotannossa ja muussa työyhteisöviestinnässä.

Kirsi on Accountorin viestintäpäällikkö ja viestinnän moniosaaja, joka suunnittelee ja johtaa viestintää yhtä mielellään kuin iskee kätensä saveen. Työssään hän saa toteuttaa intohimoaan elinikäisestä oppimisesta ja työn kehittämisestä, koska viestijänä hän oppii uutta joka päivä.

Katja on HR-johtaja Accountorilla ja intohimoinen johtamisen, organisaatioiden ja onnellisten työpaikkojen kehittäjä sekä kokenut HR-ammattilainen ja johdon valmentaja juristitaustan tuomalla twistillä. Katja haluaa tuoda ihmisosaamisen, tunneälyn ja viestinnän johtamisen keskiöön. Katja rakastaa työtään Accountorilla, jonne oppimispolku on kulkenut Sanoman, UPM:n ja yrittäjyyden kautta.

 

Teemu Ollilainen

Uusien juttujen Vääpeli, XR Nation

Tekoäly, tekotunteet ja vuorovaikutusyhteiskunta vuonna 2040. Parempaa ihmistä rakentamassa.

 

 

 

 

 

Jyrki Kasvi

Digivaikuttaja, TIEKE, @jyrkikasvi

Ihminen ja kone – enemmän kuin osiensa summa

 

 

 

 

Ville Meloni

Hankepäällikkö, Digitalisaation Muutostoimisto, Helsingin kaupunki
Lisätietoja Helsingin kaupungin digiohjelmasta: digi.hel.fi

Kokeilukiihdyttämöstä tukea tekoälykokeiluihin ja kulttuurinmuutokseen

Miten saada työntekijät kokeilemaan tekoälyn mahdollisuuksia? Kokemuksia jakaa Suomen suurin työnantaja, Helsingin kaupunki, joka tarjosi työntekijöilleen mahdollisuuden kokeilla tekoälyä käytännössä. Kokeilujen tukena oli Kokeilukiihdyttämö, joka madalsi työntekijöiden kynnystä kokeilla tekoälyn mahdollisuuksia kaupungin toiminnan ja palvelujen kehittämisessä. Tule kuuntelemaan, mitä Kokeilukiihdyttämöstä on opittu ja miten ketterää kokeilutoimintaa voi tukea työntekijöiden arjessa osana toimintakulttuurin muutosta.

Ville Meloni työskentelee Helsingin kaupungilla asiakaslähtöisen ja ketterän kulttuurin edistämiseksi. Hänellä on pitkä kokemus digitaalisten palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisestä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Ville on idealisti, joka uskoo dystopioiden sijaan koneen ja ihmisen järkiavioliittoon.

 

 

Kuvaaja Milka Alanen

Minna Vakkilainen

Asiakastietojohtaja, K-ryhmä

 

 

 

 

 

 

Törmäyksen koko ohjelma päivittyy lähiaikoina.

 

Tule mukaan!

Early Bird -hinnat voimassa 24.2.2020 asti:

ProCom ry:n ja HENRY ry:n jäsenille sekä Haaga-Helian alumneille ja henkilöstölle 300 e + alv 24 %. Muille osallistujille Early Bird -hinta on 400 e + alv 24 %.

Ilmoittaudu mukaan Törmäykseen >>

 

Järjestäjät

Työyhteisöviestinnän tantereella päänsä lyövät yhteen tulevana keväänä jo neljättä kertaa:

 

 

Törmätään taas!

Edellinen Törmäys-tapahtuma järjestettiin keväällä 2018.

Katso videokooste tapahtumasta>>

Palaa Törmäyksen tunnelmiin Facebookissa ja Twitterissä #Törmäys2018

Yhteistyössä

Tule kumppaniksi!

Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi tai 09 135 7775