Teeman kouluttajat

Koulutuksissamme oppimisesi tukena on joukko alan ammattilaisia. Tutustu viestinnän johtamisen koulutuspäivien valmentajiin!

Viestinnän johtamisen koulutuspäiviin voit tutustua täällä ja johtamisviestinnän koulutuskokonaisuuteen täällä.

Elisa Juholin

Dosentti, VTT

Elisa Juholin, VTT, dosentti on toiminut pitkään viestinnän tutkijana, kouluttajana, konsulttina ja kehittäjänä. Hänen erikoisalojaan ovat strateginen viestintä ja viestintästrategia, johtamisviestintä, työyhteisöviestintä, viestinnän etiikka ja vastuullisuus sekä viestinnän arviointi ja mittaaminen. Hän on toiminut Viestinnän eettisen neuvottelukunnan (VEN) puheenjohtajana ja ProComma Academicin päätoimittajana.

 

 

 

 

ANNA SORAINEN

Anna Sorainen on viestinnän ja liikkeenjohdon strateginen neuvonantaja, sovittelija, valmentaja, puhuja ja moderaattori. Hänellä on lähes 30 vuoden kokemus mediasta, viestinnästä ja johtamisesta.

Anna on hiljattain perustanut uuden yhtiön No Draman, joka keskittyy konfliktien ratkaisuun ja sovitteluun, ihmisten ja työyhteisöjen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä strategiseen viestintään. Anna työskentelee johtajien ja asiantuntijoiden kanssa erityisesti vaativissa muutos- ja kriisitilanteissa sekä strategiatöissä. Hän myös käsikirjoittaa ja moderoi kotimaisia ja kansainvälisiä tapahtumia.

Vuonna 2005 Anna perusti oman viestintätoimiston Ground Communicationsin, jossa hän jatkaa edelleen neuvonantajana. Matkan varrelle mahtuvat myös muun muassa McLaren Racing -pesti Kimi Räikkösen mediavastaavana, Olympiakomitean viestintäpäällikön tehtävät ja Publicis Helsinki -mainostoimiston viestintäjohtajuus. Annan ura alkoi Yleisradion TV1:n toimituksista uutis-, ajankohtais- ja urheilutoimittajana.

Anna oli ProCom ry:n puheenjohtaja vuosina 2008 – 2011. Vuonna 2019 hänet valittiin Vuoden viestintäammattilaiseksi ja vuonna 2015 Vuoden puhujaksi Suomessa (Evento Awards). Lokakuussa 2018 hän julkaisi kriisiviestintään ja -johtamiseen keskittyvän kirjan ”SORI – johtaja ja julkisuus kriisissä” (Alma Talent, 2018).

 

Heidi Selkäinaho

Työyhteisöviestinnän konsultti, perustaja, Somepoint

Heidi on kokenut digitaalisen työyhteisöviestinnän konsultti, ja hän on päättänyt muuttaa työelämää paremmaksi opettamalla työpaikkoja viestimään avoimesti ja tasa-arvoisesti työpaikan sisäisissä digikanavissa.

Hän vie yrityksensä Somepointin kautta läpi mittavia sisäisen viestinnän muutoshankkeita sisältäen intranetin, yrityksen yhteisen sisäisen somen sekä tiimien ryhmätyön. Heidillä on yli 10 vuoden kokemus tästä työstä. Aiemmin Heidi oli Sinisellä Meteoriitilla Valo Intranetin tuotepäällikkö ja intranet-konsultti. Teknologioista Heidille tutuimpia ovat Microsoft 365 -alustan Yammer, Teams ja SharePoint.

Heidin saa innostumaan muutoksen näkeminen organisaatioissa: kun tieto saadaan kulkemaan yli organisaatiorajojen oikeudenmukaisesti, kaikille tulee mahdollisuus vaikuttaa ja oppia uutta joka päivä. Tämä lisää työhyvinvointia. Myös kasvava yhteisöllisyys ja me-henki saa ihmiset viihtymään ja yrityksen kukoistamaan!

Heidin löydät Twitteristä tunnisteella @heidiselkainaho ja LinkedInistä.

 

Terttu Sopanen

Johtava viestintäkonsultti, Brunnen

KTM Terttu Sopanen on johtava viestintäkonsultti viestintätoimisto Brunnenissa. Hän näkee viestinnän olennaisena osana yritysten liiketoimintaa. Viestinnällä edistetään organisaatioiden strategioiden toteuttamista. Hänellä on pitkä kokemus viestinnän ja markkinoinnin johtotehtävistä ja lähes kahden vuosikymmenen kokemus erityisesti muutosviestinnästä ja laajojen viestinnällisten kokonaisuudistusten läpiviennistä erilaisissa organisaatioissa. Tertun ominta osaamista on viestinnän rakenteiden ja prosessien luominen. Näiden molempien osa-alueiden sujuvuus on edellytyksenä sille, että viestintää pystytään johtamaan ja kehittämään tuloksellisesti.

 

JENNI VUORIO

Henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Nobina

Jenni Vuorio on joukkoliikenneyritys Nobina Oy:n henkilöstö- ja viestintäjohtaja sekä johtoryhmän jäsen. Vuorion vahvuuksia ovat strateginen johtaminen ja viestintä sekä organisaatiokulttuurien kehittäminen johtamis- ja työyhteisöviestinnän keinoin. Hän rakentaa siltoja siilojen yli avoimen, ketterän ja ratkaisukeskeisen vuorovaikutuksen avulla. Vuorio on työskennellyt kansainvälisissä yrityksissä (IBM Oy, Sodexo Oy, Fiskars Oyj, VR-Yhtymä) muutosjohtamisen, HR:n ja viestinnän monipuolisissa kehittämistehtävissä. Ennen Nobinalle siirtymistään hän vastasi johtavana konsulttina työyhteisöviestinnän palvelukokonaisuuden lanseeraamisesta johtavana konsulttina kriisi-, vaikuttaja- ja mediaviestinnästä tunnetussa viestintätoimistossa Tekir Oy:ssä.

 

Ella Koota

Strategi, Valoria

Ella Koota on strategisen viestinnän ammattilainen, jolla on pitkä kokemus kirjoittavan tiimin vetämisestä ja valmentamisesta niin mediataloissa kuin erilaisissa työyhteisöissä yhteiskunnan eri aloilta. Ellan työpaikka Valoria Oy on Suomen ainoita viestinnän fasilitointiin erikoistuneita toimistoja.

 

 

 

 

 

Pipsa Lotta Marjamäki

Viestintäjohtaja ja johtoryhmän jäsen, Kela

Pipsa Lotta Marjamäki, VTM, on Kelan viestintäjohtaja ja johtoryhmän jäsen vuodesta 2016 Pipsa Lotan keskeistä osaamista ovat strateginen johtaminen, asiakaskeskeinen viestinnän kehittäminen, viestinnän ennakointi ja vaikuttavuus sekä kriisiviestintä. Pipsa Lotta on Valtionhallinnon viestinnän mittaamisverkoston perustaja ja työskennellyt viestintä- ja markkinointipäällikkönä Sodexolla, viestinnän suunnittelijana Viherjuuren mainostoimistossa, toimittajana ja toimitussihteerinä printtimedioissa sekä viestintätehtävissä rauhanturvaoperaation kansainvälisessä esikunnassa. Pipsa Lotta opiskelee parhaillaan turvallisuusjohtamista ja on mukana tolkullistamassa digitalisaatiota Työ- ja elinkeinoministeriön Tekoäly 4.0. –ohjelmassa.

 

Ilmoittautuminen kokonaisuuteen täällä.

Pidätämme oikeudet muutoksiin ja muutokset koulutuspäivien sisällöissä mahdollisia.