Puhujat

Tutustu ProCom-päivän kiinnostavaan puhujakattaukseen:

PÄIVÄN JUONTAA: JUSSI-PEKKA RANTANEN

Uutisankkuri ja tuottaja, Yleisradio

Jussi-Pekka Rantanen on Yleisradion uutisankkuri ja tuottaja. Uutislähetysten ankkuroinnin lisäksi Jussi-Pekka on työskennellyt lukuisissa muissa ohjelmissa ja hänet tunnetaan esimerkiksi itsenäisyyspäivien Linnan juhlien selostamisesta. Jussi-Pekka on juontanut ja moderoinut useita tilaisuuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

 

 

 

 

SIMON ANHOLT

Simon Anholt is an independent policy advisor who has worked with the Heads of State and Heads of Government of 60 nations to help improve their economic, political and cultural engagements with the international community. He is regarded as the world’s leading expert on national image and the inventor of the term ‘nation brand’. Anholt publishes the Good Country Index, a study measuring the impact of each of 163 countries on the rest of humanity and the planet. His TED talk launching the first edition of the GCI, with over 12 million views, is the most-watched TED talk of all time on the topic of governance. He is the founder and publisher of the annual Anholt-Ipsos Nation Brands Index and City Brands Index, which since 2005 have used a panel of 20,000 people in 20 countries to monitor global perceptions of 50 countries and 50 cities. Anholt’s latest book, The Good Country Equation, was published in 2020.

In his keynote, Anholt will reveal how the pandemic has affected the way people see the world beyond their own countries, and the consequences of this on climate change and the other global challenges.

 

 

MARINA VAHTOLA

Marina Vahtola on tehnyt pitkän sekä menestyksekkään uran suurten kansainvälisten kauppaketjujen sekä brändiyritysten johtotehtävissä, joista yli 10 vuotta toimitusjohtajana. Marina Vahtola toimii nykyään useiden suomalaisten yhtiöiden hallituksissa sekä neuvonantajana myös yrityksissä Ruotsissa ja Saksassa. Hänellä on omakohtainen kokemus useiden yritysten kautta siitä, miten yrityksestä rakennetaan menestyvä brändi. Hän on toiminut myös pörssiyhtiön toimitusjohtajana sekä hallituksissa, joissa brändin rakentaminen on johtanut suoraan yrityksen arvonnousuun. Hän on kirjoittanut kirjan Intohimona Brändit, jonka tavoitteena on brändiosaamisen lisääminen suomalaisissa yrityksissä.

 

 

Veera Heinonen

Johtaja, Demokratia ja osallisuus, Sitra

Veera Heinonen on Demokratia ja osallisuus -teeman johtaja. Hän vastaa siitä, että Sitran strategiset tavoitteet demokratian ja osallisuuden vahvistamiseksi Suomessa siirtyvät toteutukseen. Veera on aiemmin toiminut tasavallan presidentin viestintäpäällikkönä ja ulkoministeriön viestintäjohtajana, jolloin etusijalla on ollut ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Virkamiesuraa on edeltänyt työvuodet toimittajana muun muassa uutistoimisto Reutersissa, Yleisradiossa ja Taloussanomissa. Veera on ollut ProComin hallituksen varapuheenjohtaja ja jäsen vuodesta 2017 alkaen.

 

 

SAMI SYKKÖ

Toimittaja, liiketoimintajohtaja ja päätoimittaja, Fashion Finland

Sami Sykkö on esiintynyt mediassa 11-vuotiaasta saakka. Hän on tunnettu toimittaja ja yksi arvostetuimmista muotialan vaikuttajista Suomessa. Ekonomi Sykkö on entinen Helsingin Sanomien toimittaja ja Gloria-lehden päätoimittaja. Nykyisin hän on Fashion Finlandin liiketoimintajohtaja ja sen julkaisujen päätoimittaja.

 

 

 

 

 

Eka Ruola

Vastaava luova johtaja, Nitro Group Oy

Eka Ruola on yksi Suomen tunnetuimmista ja palkituimmista luovista johtajista, brändistrategeista ja markkinoinnin asiantuntijoista – sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Ruola on juuri saanut valmiiksi kirjan Markkinoinnin Uudet 4P:tä (Alma Talent). Päätyönään Ruola toimii hybriditoimisto Nitro Groupin vastaavana luovana johtajana ja hän on myös yrityksen pääomistaja. Eka Ruola on toiminut useiden kansallisten ja kansainvälisten luovuuskilpailujen raadin jäsenenä tai puheenjohtajana. Näitä ovat mm. Cannes Lions, Clio Awards, The One Show, New York Festivals ja Effie Awards. Vuonna 2015 Ruola palkittiin New Yorkissa ensimmäisenä suomalaisena Internationalistin Agency Innovator -palkinnolla.

 

Arja Suominen

Arja Suominen on pitkän linjan viestintäveteraani, joka 25-vuotisen viestintäjohtajauransa aikana toimi Nokian ja Finnairin viestintäjohtajana. Näiden vuosien aikana hän osallistui tiimeineen vahvasti yritysten kulttuurin kehittämiseen ja maineen rakentamiseen. Vuoden 2021 alussa Arja leppoisti elämäänsä ja nauttii nyt vapaa-ajastaan. Sen ohella hän toimii mentorina, coachina ja osallistuu viestinnällisiin erityisprojekteihin oman pikkuyrityksensä kautta. Arja Suominen on myös ProComin viime vuoden elämätyöpalkinnon saaja.

 

 

 

 

PÄIVI ANTTIKOSKI

Päivi Anttikoski on nimitetty tulevasta syksystä alkaen SOK:n markkinoinnista, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaavaksi johtajaksi. Ennen tätä Päivi on toiminut valtioneuvoston viestintäjohtajana. Päivi on myös ehtinyt kartuttaa järeän kokemuksen journalistina alan suomalaisilla huippupaikoilla. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomien päätoimittajana, MTV:n uutispäätoimittajana ja toimittajana Yleisradiossa. Päivi Anttikoski valittiin myös viime vuonna ProCom-päivässä vuoden viestintäammattilaiseksi.

 

 

 

Melissa Schoeb

Chief Corporate Affairs Office, Nokia

Melissa Schoeb is Nokia’s Chief Corporate Affairs Officer and oversees Communications, Government Relations, Brand, and Sustainability. Melissa’s priorities are to advance Nokia’s global reputation to drive and support the company’s business strategy as well as help shape relevant debates and ensure a strong voice for Nokia.

 

 

 

 

 

MARIA PETTERSSON

Päätoimittaja, Journalisti

Maria Pettersson on Journalisti-lehden päätoimittaja, joka on aiemmin päätoimittanut Ylioppilaslehteä ja City-lehteä. Pettersson on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa ja Euroopan parlamentissa sekä tehnyt Ylelle radio-ohjelmaa ja podcastia. Viime vuonna ilmestynyt esikoisteos Historian jännät naiset oli vuoden toiseksi myydyin suomalainen tietokirja.

 

 

 

 

 

Ulla Järvi

Pääsihteeri, Suomen tiedetoimittajain liitto

FT Ulla Järvi on Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri ja toimittaja. Niin toimittajana kuin tutkijana hän on erikoistunut terveysviestintään. Hän on kirjoittanut aiheesta myös tietokirjoja ja viimeistelee parhaillaan Armoton media -kirjaansa erityisen kielteisestä mediajulkisuudesta.

 

 

 

 

 

 

SASKA SAARIKOSKI

Toimittaja, kirjailija

Saska Saarikoski on toimittaja ja kirjailija, joka toimii Helsingin Sanomien pääkirjoitus- ja mielipidetoimituksen esihenkilönä.

 

 

 

 

 

 

 

Harri Leinikka

Toimitusjohtaja, T-Media Oy

Harri Leinikka on T-Media Oy:n toimitusjohtaja ja perustajaosakas, jolla on yli 20 vuoden kokemus viestinnästä sekä organisaatioiden maineen johtamisesta data-analytiikkaa hyödyntäen. Harri tiimeineen palvelee yli lähes 300 suomalaista pörssi- ja perheyritystä sekä julkishallinnon toimijaa maineen ja luottamuspääoman kehittämistyössä. Hän vaikuttaa myös Palta ry:n ja Third Rock Finland Oy:n hallituksissa. Aikaisemmin Harri on työskennellyt Alma Mediassa ja TATin johtoryhmässä sekä Inforin hallituksessa.

 

 

Ilmoittaudu mukaan ProCom-päivään >>

Vuoden 2022 ProCom-päivä järjestetään 2.6. klo 9–19 Lasipalatsin BioRexissä. Tapahtumaan voi osallistua myös etänä ammattimaisen striimauksen kautta.

kumppaniksi päivään

Lisätiedot:
Miia Rosenqvist
Johtaja, palvelut ja kehittäminen
puh. (09) 135 7775
miia.rosenqvist(at)procom.fi
Mediakortti 2022

Yhteistyökumppanit