Iltajuhla & viestintäpalkinnot

ProCom-päivän yhteydessä järjestämme jälleen perinteisen cocktail-tilaisuuden, johon kaikki osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita!

Juhla alkaa pian seminaariohjelman jälkeen ja tilaisuudessa mm. erinomaista seuraa, herkullista ruokaa ja juomaa sekä tunnelmallista ohjelmaa. Tilaisuudessa palkitaan myös vuoden 2021 viestintäpalkinnot!

Aika: 2.6.2022 klo 17–19
Paikka: Lasipalatsin BioRex
Hinta: iltajuhla sisältyy seminaarilipun hintaa. Iltajuhlaan voi myös ostaa erillisen lipun. Hinta jäsenelle 95 eur ja muille 120 eur +alv. Hinta sisältää iltajuhlan ohjelman sekä tarjoilut.

 

Viestintäpalkinnot

ProCom jakaa vuosittain viestintäpalkintoja neljässä kategoriassa, joita ovat

  • Vuoden viestintäteko
  • Vuoden viestintäammattilainen
  • Vuoden johtaja
  • Elämäntyöpalkinto

Lisäksi voidaan myöntää kunniamaininta. Perinteisimmät palkinnot ovat lyhyt ja pitkä riimusauva. Järjestön edeltäjä Tiedotusmiehet ry luovutti ensimmäisen riimusauvan vuoden 1977 Tiedottaja-päivillä kunniapuheenjohtaja Veli Virkkuselle. Riimusauva on puinen riimukalenteri, josta seurattiin päivien kulkua vuosisatojen ajan. Viestijöiden vuosittaista tapahtumaa ProCom-päivää on järjestetty Suomessa jo vuodesta 1949.

Vuoden 2021 viestintäpalkintojen saajia voi ehdottaa 20.12. saakka ja omat ehdotuksesi voit antaa täällä >>

Vuoden 2021 tuomariston muodostavat:

  • Päivi Anttikoski, johtaja, markkinointi, viestintä ja vastuullisuus, SOK (16.10.2021 alkaen)
  • Mikko Koivumaa, viestintäjohtaja, työ- ja elinkeinoministeriö ja hallituksen jäsen, ProCom
  • Salla-Maaria Laaksonen, dosentti, yliopistotutkija, Helsingin yliopisto
  • Kaisa Lipponen, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Paulig ja hallituksen puheenjohtaja, ProCom
  • Elina Melgin, toimitusjohtaja, ProCom

 

Vuoden 2020 viestintäpalkinnot

Vuoden 2020 viestintäteoksi valittiin Verohallinnon viestintä. ”Verohallinto on onnistunut muuttamaan viestinnällisin keinoin kansalaisten mielikuvaa valtion viraston toimialasta. Viestintäkulttuurin muutosta ei voi tehdä ilman ylimmän johdon tukea. Verohallinnon viestintätiimi on saanut vapauden käyttää kekseliäisyyttään. Muut valtion organisaatiot ovat joutuneet miettimään viestintäänsä lähestyttävämpään suuntaan”, ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n palkintotuomaristo perustelee.

Vuoden viestintäammattilaiseksi valittiin valtioneuvoston kanslian viestintäjohtaja Päivi Anttikoski ja vuoden johtajaksi THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja, tutkimusprofessori Mika Salminen. Palkinto elämäntyöstä myönnettiin Finnairin viestintäjohtaja Arja Suomiselle. Vuoden 2020 viestintäpalkinnot jaettiin hybridimuotoisena järjestetyn ProCom-päivän yhteydessä 23.10.2020.

Vuoden viestintäteosta palkittu Verohallinto on uudistanut kansalaisten käsitystä verotukseen liittyvistä asioista perusteellisesti. Se viestii nykyisin ymmärrettävästi, omaperäisesti ja hauskasti hyvin tylsiksi aiemmin koetuista aiheista.

Vuoden viestintäammattilaiseksi valittu valtioneuvoston kanslian viestintäjohtaja Päivi Anttikoski laati tehtäväänsä tullessaan välittömästi hallitukselle viestintästrategian ja ryhtyi viestinnän uudistamistyöhön. Viime keväänä agenda muuttui COVID-19-pandemian päivittäisviestinnän hoitamiseksi. Koronaan liittyviä tilaisuuksia jouduttiin järjestämään erittäin runsaasti ja eri kohderyhmille, myös lapsille. ”VNK:n viestintä viestintäjohtaja Päivi Anttikosken johdolla suoriutui tehtävästä ammattimaisesti. Anttikosken tuki hallitukselle ja erityisesti pääministerille vaikeassa tilanteessa on huomion arvoinen ponnistus”, tuomaristo toteaa.

Vuoden johtajaksi ProComin palkintotuomaristo valitsi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusosaston johtajan, tutkimusprofessori Mika Salmisen. Pandemian aikana viestintä on ollut erityisen tärkeässä asemassa yhteiskunnassa. Sen onnistumista on kritisoitu, mutta Salmisen osuutta THL:n viestijänä on laajasti kehuttu. ”Salminen on kestänyt hyvin julkisuuden paineet ja pystynyt viestimään johdonmukaisesti ja selkeästi koronatilanteen vaikutuksista kansalaisiin”, tuomaristo kiittää.

Palkinto elämäntyöstä myönnettiin Finnairin viestintäjohtaja Arja Suomiselle. Suominen on pitkän linjan strategisen viestinnän ja kriisiviestinnän kansainvälisen tason osaaja. Hän on toiminut uransa aikana viestinnän johtotehtävissä Suomen merkittävimmissä yrityksissä Nokiassa ja Finnairissa. Suominen on lunastanut sidosryhmiensä, kuten toimittajien ja oman henkilöstönsä kunnioituksen.

ProCom-päivä järjestetään 2.6.2022 klo 9–19 Lasipalatsin BioRexissä. Tapahtumaan voi osallistua myös etänä ammattimaisen striimauksen kautta.

kumppaniksi päivään

Lisätiedot:
Miia Rosenqvist
Johtaja, palvelut ja kehittäminen
puh. (09) 135 7775
miia.rosenqvist(at)procom.fi
Mediakortti 2022

Yhteistyökumppanit