Verkkokoulutus: Onnistunut esimiesviestintä

Onnistunut esimiesviestintä – verkkokoulutus tiimien ja työyhteisöjen johtamiseen

Viestinnän ja vuorovaikutuksen ilmiöistä tekee haastavia se, että ne ovat arkipäiväisyydessään vaikeasti hahmotettavissa ja jäsennettävissä. Toimivaa vuorovaikutusta pidetään usein myös itsestäänselvyytenä; onhan jokainen meistä viestinyt koko elämänsä. Vuorovaikutusosaamisen merkitys tiimeissä ja työyhteisöissä huomataankin monesti ikävä kyllä vasta, kun törmätään sen puutteeseen.

 

Koulutuksen tavoitteet

Onnistunut esimiesviestintä -verkkokoulutuksen tavoitteena on tukea esimiehiä vuorovaikutteisen viestintätyylin ja johtamistaitojen omaksumisessa. Koulutuksessa käydään läpi onnistuneen esimiesviestinnän elementtejä sekä tiimien ja työyhteisöjen johtamista useasta eri näkökulmasta.

Tämän koulutuksen tavoitteena on:

  • tehdä näkyväksi jotain, mitä arki tekee näkymättömäksi
  • auttaa jäsentämään ihmistenvälisen kanssakäymisen ilmiöitä ja ymmärtämään vuorovaikutuksen merkitys hyvinvoinnissa ja menestymisessä
  • antaa käsitteitä ja näkökulmia jokapäiväiseen tiimien ja työyhteisöjen vuorovaikutuksen havainnointiin, analysointiin ja johtamiseen
  • tukea rutiinien ja vakiintuneiden käytänteiden kriittisessä uudelleenarvioinnissa
  • tarjota ideoita siihen, voitaisiinko jotain tehdä jatkossa toisin ja miten
  • antaa keinoja ja välineitä tiimien ja työyhteisöjen viestinnän kehittämiseen
  • lisätä itsetuntemusta esimiehenä ja tukea johtamistaitojen omaksumista.

Koulutus tarjoaa esimiehille ja tiimejä tai projekteja johtaville työkaluja vuorovaikutteisen viestintätyylin ja johtamistaitojen omaksumiseen. Koulutus lisää tietoa ja ymmärrystä tiimien ja työyhteisöjen vuorovaikutuksesta sekä niiden johtamisesta, tukee vuorovaikutustaitojen oppimisessa ja motivoi osallistujia kehittämään jatkossakin itseään tiimien ja työyhteisöjen esimiehinä.

 

Miten koulutus etenee?

Koulutus jakautuu seitsemään jaksoon: orientoivaan jaksoon, viiteen varsinaiseen koulutusjaksoon sekä koulutuksen päättävään jaksoon.

Varsinaiset koulutusjaksot ovat:

1. Esimiesviestintä muutoksessa
2. Mitä ollaan johtamassa?
3. Esimiehen vuorovaikutusosaaminen
4. Vuorovaikutusosaamisen jalostaminen
5. Vuorovaikutus – valoa ja varjoja

Materiaali koostuu tekstistä, videoista ja erilaisista tehtävistä. Materiaaliin on koottu myös linkkejä ja lukuvinkkejä: aiheen kannalta hyödyllisiä kirjoja, artikkeleita, opinnäytteitä sekä linkkejä verkkosivuille. Koulutus pohjautuu uusimpaan tutkimustietoon ja vankkaan viestinnän asiantuntemukseen. Tutkimustieto ja teoreettiset jäsennykset yhdistetään konkreettisten esimerkkien avulla käytännön esimiestyöhön.

Kunkin koulutusjakson läpikäyminen kestää noin 1–2 tuntia. Koko materiaalin läpikäyminen kestää siis noin 6–8 tuntia. Lisäksi tarvitaan aikaa tehtävien tekemiseen.

Voit edetä omien aikataulujesi mukaan. Materiaalin läpikäymiseen ja tehtävien tekemiseen kannattaa varata kuitenkin reilusti aikaa, jotta saat koulutuksesta mahdollisimman paljon irti.

 

Kouluttaja

Tämän kattavan verkkokoulutuksen suunnittelusta ja sisällöntuotannosta on vastannut FT Anne Laajalahti. Annella on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista viestinnän tutkimus- ja opetustehtävistä. Annen mottona työssä on, että vuorovaikutus on se perusta, jolle hyvinvointi ja menestys rakentuvat – tai johon ne kaatuvat.

 

Hinta ja maksaminen

Verkkokoulutuksen hinta ProComin jäsenille on 159 e + alv 24 %. Muille kuin ProComin jäsenille hinta on 189 e + alv 24 %.

 

Osta valmennus täyttämällä alla oleva ilmoittautumislomake

Kun ilmoittautumisesi on vastaanotettu, saat sähköpostiisi linkin valmennukseen (HUOM: vastaamme noin 48h sisällä ilmoittautumisen vastaanottamisesta; viikonloppuisin tai pyhinä tehtyihin ilmoittautumisiin vastaamme seuraavana arkipäivänä.). Laskun kurssimaksusta saat ilmoittamaasi verkko- tai paperilaskuosoitteeseen.

 

  • Huom! Vaikka lähettäisimme verkkolaskun, tarvitsemme järjestelmään myös paperilaskuosoitteen. Täytäthän tässä tapauksessa siis molemmat.
  • Anna numero muodossa 0401234567

Haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä: procom@procom.fi | 09-135 7775