Puhujat

Tutustu Plussan kiinnostavaan puhujakattaukseen:

PÄIVÄN JUONTAA: SEAN RICKS

Sean Ricks on toimittaja, juontaja ja dokumentaristi. Hän juontaa Ylen Perjantai-keskusteluohjelmaa TV1:ssä. Sean on aiemmin työskennellyt myös tutkivana -ja ulkomaantoimittajana. Sean juontaa, moderoi ja fasilitioi myös keskusteluja sekä tapahtumia ympäri Suomea, kuten Suomi Areenassa, yliopistoissa, ministeriöissä ja eri järjestöissä.

 

 

 

 

 

KAISA LIPPONEN

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Paulig

Kaisa Lipponen on Pauligin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja sekä ProComin hallituksen puheenjohtaja. Kaisa on työskennellyt aiemmin viestintä- ja brändimarkkinointijohtajana Nesteellä sekä erilaisissa tehtävissä Nesteen viestinnässä vuodesta 2010 alkaen ja sitä ennen Milttonilla. Kaisa käsittelee Plussassa keynote-puheenvuorossaan vastuullisuutta strategisessa viestinnässä ja johtamisessa.

 

 

 

 

Laura Olkkonen

vastuullisuusviestinnän tutkija, LUT-kauppakorkeakoulu

Laura Olkkonen on yritysvastuun tutkija ja opettaja LUT-kauppakorkeakoulussa, sekä viestinnän johtamisen dosentti Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on tutkinut vastuullisuusviestintää yli kymmenen vuoden ajan ja vetää parhaillaan omaa tutkimusprojektiaan yritysaktivismista. Lauraa kiinnostaa erilaisten yritysten tavat profiloitua vastuullisuudessa ja yritysten toiminta yhteiskunnan jäseninä. Yhdessä kollegansa Anne Quarshien kanssa Laura on myös kirjoittanut kirjan ”Corporate Social Responsibility in Finland”, joka käsittelee suomalaisen yritysvastuun juuria, piirteitä ja ajankohtaisia kysymyksiä.

 

 

 

ANNA Solovjew-Wartiovaara

Viestinnän ja yhteisösuhteiden asiantuntija, Sitra

Anna Solovjew-Wartiovaara on tulevaisuusviestijä. Hän vastaa Sitran ennakointi- ja strategiatoiminnan viestinnästä. Käytännössä hän yrittää tehdä tulevaisuustiedosta ymmärrettävää ja kiinnostavaa sekä saada mahdollisimman monet mukaan tulevaisuuskeskusteluun. Anna puhuu Plussassa megatrendeistä ja toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamisesta. Mihin megatrendeihin, jännitteisiin ja kysymyksiin pitäisi kiinnittää juuri nyt huomiota, ja miten me viestijät voimme vaikuttaa toisenlaisen, kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen?

 

 

Tuomo Saarni

Toimitusjohtaja, Tam-Silk

Tuomo Saarni on Tam-Silkin hallituksen jäsen ja tietojenkäsittelytieteiden tohtori. Tam-Silk on suomalainen vaatevalmistaja, joka toimii ja valmistaa kaikki tuotteensa Suomessa, Kangasalla. Tam-Silk on ensimmäinen suomalainen vaatevalmistaja, jolle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Merkki myönnetään yritykselle, joka toimii vastuullisesti ja kantaa yhteiskunnallista vastuuta. Tuomo käsittelee case-puheenvuorossa Plussassa yrityksen yhteiskunnallisuutta ja luottamusta kotimaisuuteen.

 

 

Sari Kuvaja

Vastuullisuuden johtaja, osakas ja hallituksen puheenjohtaja, Third Rock

Sari Kuvaja on Third Rock Finland Oy:n vastuullisuuspalvelujen johtaja, osakas ja hallituksen puheenjohtaja. Sari on toiminut vastuullisen yritystoiminnan asiantuntijatehtävissä 1990-luvun puolivälistä lähtien ja kuuluu alan edelläkävijöihin Suomessa. Hän on uransa aikana työskennellyt neuvonantajana ja vaikuttajana yritysten ja järjestöjen välimaastossa sekä konsultoinut yrityksiä niiden vastuullisuusstrategiatyössä, sidosryhmäsuhteissa sekä vastuuviestinnässä ja -raportoinnissa. Kuvaja on kokenut tietokirjailija ja kirjoittaja: hän on käsitellyt liiketoiminnan arvoja, etiikkaa ja vastuullisuutta useissa kirjoissaan ja kirjoittamissaan artikkeleissa ja kolumneissa. Hänen viimeisin kirjansa – yhdessä metsähallituksen viestintäjohtaja Terhi Koipijärven kanssa kirjoittama Yritysvastuu 2.0 – Johtamisen uusi normaali ilmestyi Kauppakamarin kustantamana 2021.

 

Sari Mäkelä

viestinnän asiantuntija, Tampereen Raitiotie Oy

Sari Mäkelä toimii Tampereen Raitiotie Oy:ssä viestinnän asiantuntijana vastaten Tampereen Ratikan käyttöönoton viestinnästä. Sarilla on yli 20 vuotta kokemusta Tampereesta asukkaan ja Tampereen tekijän näkökulmasta, ja ennen Tampereen Raitiotietä Sari on työskennellyt muun muassa Visit Tampereella. Vuodesta 2019 Sarilla on ollut ilo saada viestiä Suomen suosituimman kaupungin kuumimmasta puheenaiheesta, Tampereen Ratikasta. Sari kuvailee olevansa vakavasti tamperelaistunut viestinnän ja brändin rakentamisen erikoisosaaja.

 

 

 

Laura Heinovaara

Viestintäpäällikkö, Kiilto

Laura Heinovaara toimii Kiillossa viestintäpäällikkönä. Aikaisemmin Laura on työskennellyt viestinnän tehtävissä muun muassa Nokian Renkailla sekä turvallisuus- ja puolustusteknologiteollisuuden parissa Insta Groupissa. Lauralla on vahva tausta niin sisäisen kuin ulkoisen viestinnän strategisesta toteuttamisesta ja Kiillossa hänen vastuualueeseensa kuuluvat vastuullisuusviestinnän ohella kriisiviestinnän ja kansainvälisen sisällöntuotannon osa-alueet. Puheenvuorossaan Laura esittelee Kiillon Lupauksen ympäristölle sekä sen roolin osana yrityksen tarinaa, kulttuuria ja vastuullisuustyötä.

 

 

 

Ilmoittaudu mukaan päivään >>

Viestintäpäivä Plussa järjestetään hybridinä Tampereella 21.5. kello 9–15.

kumppaniksi?

Lisätiedot:
Miia Rosenqvist
Johtaja, palvelut ja kehittäminen
puh. (09) 135 7775
miia.rosenqvist(at)procom.fi
Mediakortti Plussa Tampere

Yhteistyökumppanit