ProComin yhteiskunnallinen video sananvastuusta kertoo ajasta, jossa elämme

ProCom – Viestinnän ammattilaiset haluaa ehkäistä epäeettistä viestintää ja vuorovaikutusta korostamalla viestinnän vastuullisuutta ja yhdessä tekemisen voimaa.

Suomi on sananvapauden mallimaa. Ainutlaatuisen aseman voi myös menettää, jos vihapuhe sallitaan vapauden nimissä tai disinformaation leviämistä ei osata estää.

Suomi voi säilyttää esimerkillisen demokratiansa, jos osaamme ja uskallamme torjua populismia ja ylläpitää sivistynyttä sananvapautta, joka toteutuu sananvastuun kautta.

Uudet viestintäkanavat tarjoavat moniäänisen keskustelun, mutta samalla ne ovat tuoneet uuden haasteen: mikä on viestinnän ja tiedonvälityksen eettinen perusta ja miten vapaus ja vastuu näyttäytyvät esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa?

Katso ProComin video sananvastuusta ja kommentoi tai jaa videota somessa sekä merkitse #sananvastuu:

ProComin tehtävänä on ylläpitää yhteiskunnallista keskustelua sananvapaudesta ja -vastuusta.

Elämme ja teemme työtämme hyvin nopeatempoisessa ja monimuotoisessa uutisvirrassa, tätä jatkuvaa informaatiotulvaa on pyritty tuomaan lyhyeen videoomme sellaisena kuin se näyttäytyy.

Historiallista kuva-aineistoa on mukana siksi, että tuntemalla oman menneisyytemme voimme nähdä myös tulevaisuuteen. Pitää tuntea mistä on tullut, jotta tietää, minne kannattaa kulkea.

ProComin tehtävänä on ylläpitää yhteiskunnallista keskustelua sananvapaudesta ja -vastuusta. Myös jokaisen viestinnän ammattilaisen tehtävänä on ylläpitää viestinnän vastuullisuutta. Yhdessä tekemisen voima on suuri, ProComin jäsenenä pääset osaksi lähes 3000 viestinnän ammattilaisen yhteisöä.

Miksi liittyä viestinnän ammattilaisten verkostoon?

  1. Jäsenenämme pääset vaikuttamaan: voit kirjoittaa organisaatiosi toimialaan liittyviä artikkeleita viestijät.fi-blogialustalle, toimia kouluttajana tai jaoksen aktiivina.
  2. Jäsenmaksu on kannatusmaksu kansalliselle yhdistykselle, joka perustettiin 1947 ylläpitämään viestinnän osaamista maassamme. Meitä on tänään lähes 3000 jäsentä.
  3. jäsenenämme saat ProComma Academic -tutkimusjulkaisun veloituksetta sekä muut ajankohtaiset jäsenjulkaisut.
  4. Jäsenmaksu on pääsylippu noin 50 ilmaiseen verkottumis- ja koulutustapahtumaan vuosittain. Näissä tapahtumissa jaetaan tuoretta viestintäalan tietoa ja käydään keskustelua siitä, millaisia uusia taitoja viestijällä täytyy olla, jotta hän pystyy tarjoamaan organisaatiolleen hyötyä osaamisestaan.

Liity jäseneksi täällä.

ProComin jäsenenä olet osa Suomen suurinta viestintäalan verkostoa.

Yhdessä pystymme vaikuttamaan viestinnän rooliin yhteiskunnassa, nostamaan ammattimme arvostusta sekä saamaan äänemme kuulumaan oikeissa paikoissa. ProComin jäsenet sitoutuvat noudattamaan Viestinnän eettisiä ohjeita.

Tutustu jäsenyyteemme ja liity mukaan aktiiviseen verkostoomme: lue lisää.

ProCom on viestinnän ammattilaisten järjestö, joka toimii jäsentensä osaamisen kehittäjänä, yhteistyöfoorumina ja alan vaikuttajana. Jäsenistömme koostuu 3000 viestinnän ammattilaisesta. Visiomme on: Luomme kasvua ja muutosta.

 

Lisätietoja videosta ja ProComista antaa:

Toimitusjohtaja, FT Elina Melgin
elina.melgin@procom.fi

Jäsen- ja sidosryhmäviestinnän päällikkö Miia Rosenqvist
miia.rosenqvist@procom.fi

Kommentoi