Lobbarirekisteri

ProComin avoin vaikuttajaviestintärekisteri

ProCom ry perustaa vaikuttajaviestintää tekeville jäsenilleen rekisterin, johon jäsenet voivat ilmoittaa henkilötietonsa ja sidonnaisuutensa vapaaehtoisesti. Rekisteri on avoimesti nähtävillä ProComin sivustolla.

Julkaisupäivä on 1.10.2014 Rekisteri päivitetään kaksi kertaa vuodessa. Tietonsa antanut on itse vastuussa tietojen paikkansapitävyydestä.

Keväällä 2014 tehtyyn jäsentutkimukseensa tukeutuen ProCom kannattaa avointa vuorovaikutusta ja alan itsesääntelyä. Sen vuoksi yhdistys julkaisee pian vapaaehtoisen vaikuttajaviestintä- eli lobbarirekisterin.

Vaikuttajaviestintää tekevälle jäsenelle lobbarirekisteriin kuuluminen on kannanotto avoimuuden ja läpinäkyvyyden puolesta. Rekisteri auttaa hahmottamaan, mitkä eri edut ja tavoitteet kenenkin toimintaa ajavat. Se palvelee yhteiskunnallisen keskustelun läpinäkyvyyttä, lisää päätöksenteon kiinnostavuutta ja vahvistaa sen hyväksyttävyyttä.

Yhdistyksen mukaan vaikuttajaviestintä ei tarvitse erillistä lainsäädäntöä, sillä alaa säädellään jo entuudestaan eettisillä ohjeistuksilla, joita ovat laatineet ammattikunnat, yritykset ja julkisen sektorin toimijat.

Jäsenille huhtikuussa 2014 teetetyn tutkimuksen tuloksiin perustuvan muistion voit lukea täältä >>

Vaikuttajaviestintää tekevä viestinnän ammattilainen: haluatko ilmoittaa tietosi rekisteriin? Täytä lomake soveltuvilta osin ja lähetä se ProComiin.

Voit päivittää tietojasi ”Tietojen päivitys” -lomakkeella. Tiedot päivittyvät viiveellä, mutta vähintään kahdesti vuodessa.