Elements of AI -verkkokurssi sai Vuoden viestintäteko -palkinnon

Viestintäyrittäjä Anna Sorainen Vuoden viestijäksi

Elements of AI -verkkokurssi sai Vuoden viestintäteko -palkinnon

Vuoden viestintäteoksi valittu verkkokurssi tekoälystä on kerännyt jo yli 150 000 osallistujaa yli sadasta maasta ja menestys vain jatkuu. ”Reaktorin ja Helsingin yliopiston AI -verkkokurssi on erinomainen suomalainen teko kansainvälisesti tärkeän asian puolesta”, ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n tuomaristo perustelee valintaansa. Vuoden viestijäksi valittiin monipuolinen viestintäammattilainen Anna Sorainen ja vuoden johtajaksi Helsingin kaupunginjohtaja Jan Vapaavuori kyvyistään viestiä ja esiintyä tehokkaasti kaikenlaisilla foorumeilla. Palkinto elämäntyöstä myönnettiin viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja Osmo Kammoselle. Kunniamaininnan sai ulkoministeriö järjestelyistään #HELSINKI2018-tapaamisen onnistumiseksi. Palkinnot jaettiin ProCom-päivän yhteydessä Bio Rexissä 5.6.2019.

Reaktorin ja Helsingin yliopiston ilmainen Elements of AI -verkkokurssi tarjoaa perustiedot tekoälystä ymmärrettävässä muodossa. Kurssista on tullut Helsingin yliopiston historian suosituin. Sillä on yli 150 000 osallistujaa yli 110 maasta, ja kurssilta on valmistunut yli 15 000 ihmistä ympäri maailman. Kurssi on saatavilla suomen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi, ja lisää kieliversioita sekä jatkokursseja on tulossa. Opetuksen käyttäjäkokemus on todistetusti kunnossa, sillä tieto kurssista on levinnyt tyytyväiseltä käyttäjältä toiselle etupäässä sosiaalisen median kanavia pitkin. Kurssin maailmanlaajuinen menestys on tuonut Suomelle näkyvyyttä kansainvälisesti, ja tasoittanut Suomelle tietä tekoälyajan tiennäyttäjäksi. Palkinnon noutivat kurssin vastaava opettaja, Helsingin yliopiston apulaisprofessori Teemu Roos sekä kurssin projektipäällikkö, Reaktorin markkinointijohtaja Ville Valtonen.

Vuoden viestintäammattilainen Anna Sorainen tunnetaan monipuolisena alan vaikuttajana. Hän on viestintätoimiston perustaja, entinen urheilutoimittaja, mainostoimiston pomo, Kimi Räikkösen mediavalmentaja ja Olympiatoimikunnan viestintäpäällikkö. Viime vuonna hän julkaisi SORI – Johtaja ja julkisuus kriisissä -kirjan, jossa hän avaa myös omakohtaisesti julkisuuden todellisuutta ja toimintatapoja kriisien keskellä. Anna valittiin vuoden puhujaksi (Evento Awards) muutama vuosi sitten. Viestintäyrittäjänä hän on arvostettu ja pidetty monipuolisuutensa sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa takia. Hän perehtyy asiakkaansa tarpeisiin, kommunikoi avoimesti ja osaa innostaa niitä, joiden kanssa tekee työtään.

Elämäntyöpalkinnon saanut 2018 eläkkeelle jäänyt Nesteen entinen viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja Osmo Kammonen on pitkän linjan strategisen viestinnän ja yhteiskuntatyön ammattilainen. Hän on toiminut uransa aikana viestinnän johtotehtävissä useissa eri pörssiyhtiöissä. Palkittava on ollut pidetty esimies, kollega ja yhteistyökumppani. Taitavana puhujana, puheenkirjoittajana ja strategina tunnettu Kammonen on jakanut vuosien varrella osaamistaan ja kannustanut nuorempia kollegojaan suurempaan vastuunottoon. Hän on edesauttanut monen muun viestinnän ammattilaisen uraa esimerkillisellä tavalla.

Pormestari Jan Vapaavuoren valinnasta Vuoden johtajaksi palkintoraati halusi nostaa esiin Vapaavuoren modernin tavan käyttää viestintää johtamisen keskeisenä voimavarana. Hän löytää ympäriltään toimivimmat ratkaisut ja soveltaa niitä taidokkaasti Helsingin hyödyksi. Hän ei poista mielenosoittajia kadulta vaan näkee sellaisen liikehdinnän osaksi toimivaa demokratiaa. Jan Vapaavuori on nostanut Helsingin kaupungin ja sen brändin aivan uudelle tasolle omistautumalla laajaan kaupunki- ja maakuvakeskusteluun. Helsingillä ei ole kenties koskaan aiemmin ole ollut yhtä viestinnällisesti vahvaa ja rohkeaa keulakuvaa. Vapaavuori käyttää erityisen taitavasti someviestintää ja verkostoja päämääriensä ajamiseen.

Kunniamaininnan sai Ulkoministeriö järjestelyistään #HELSINKI2018-tapaamisen onnistumiseksi. Ulkoministeriö joutui toimimaan nopeasti erityisen vaikeassa poliittisessa tehtävässään, ja onnistui siinä monilla mittareilla tarkasteltaessa. Kokous toi Suomeen yli 1500 toimittajaa eri puolilta maailmaa. Helsinki näyttäytyi turvallisena paikkana, jossa kaikki pelaa moitteettomasti. Heinäkuun kolmella ensimmäisellä viikolla kansainvälisiä digitaalisen uutismedian artikkeleita kokouksen aiheista kertyi yhteensä yli 343 000 kappaletta ja niiden yhteenlaskettu potentiaalinen tavoittavuus on 342 miljardia näyttökertaa. Monissa artikkeleissa kerrottiin kokouksen aiheen rinnalla myönteisesti Suomen hyvinvoinnista, taloudesta, koulutuksesta ja kulttuurista. Palkinnon kävi noutamassa yksikön päällikkö Eevamari Laaksonen.

ProComin viestintäpalkintoehdotukset on kerätty jäsenistöltä sekä muilta viestinnän ammattilaisilta. Lopullisen valinnan teki tuomaristo, johon kuuluivat viestinnän professori Anu Sivunen Jyväskylän yliopistosta, viestintäyrittäjä/toimittaja Pasi Kivioja, Vuoden viestintäteon palkinnon viime vuonna noutanut Päivi Pirttilä, neuvotteleva virkamies valtioneuvoston kansliasta sekä ProComin puheenjohtaja, viestintäjohtaja Kaisa Lipponen ja ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin

ProCom jakaa vuosittain viestintäpalkintoja neljässä kategoriassa, joita ovat Vuoden viestintäteko, Vuoden viestijä, Vuoden johtaja ja Elämäntyöpalkinto. Lisäksi voidaan myöntää kunniamaininta. Perinteisimmät palkinnot ovat lyhyt ja pitkä riimusauva. Järjestön edeltäjä Tiedotusmiehet ry luovutti ensimmäisen riimusauvan vuoden 1977 Tiedottaja-päivillä kunniapuheenjohtaja Veli Virkkuselle. Riimusauva on puinen riimukalenteri, josta seurattiin päivien kulkua vuosisatojen ajan. Viestijöiden vuosittaista tapahtumaa ProCom-päivää on järjestetty Suomessa jo vuodesta 1949.

 

Vuoden viestintäteko: Elements of AI -verkkokurssi. Kuvassa kurssin projektipäällikkö, Reaktorin markkinointijohtaja Ville Valtonen sekä Helsingin yliopiston apulaisprofessori Teemu Roos.
Kuvaaja: Olli-Pekka Orpo

Vuoden viestintäammattilainen Anna Sorainen.
Kuvaaja: Olli-Pekka Orpo

Elämäntyöpalkinto Osmo Kammonen.
Kuvaaja: Olli-Pekka Orpo

 

Kunniamaininta: Ulkoministeriö, #HELSINKI2018-tapaamisen järjestelyt. Kuvassa yksikön päällikkö Eevamari Laaksonen.
Kuvaaja: Olli-Pekka Orpo

 

Vuoden viestintäpalkinto -voittajia. Kuvassa Eevamari Laaksonen, Osmo Kammonen, Anna Sorainen, Teemu Roos ja Ville Valtonen.
Kuvaaja: Olli-Pekka Orpo

 

Vuoden johtajaksi valitun Jan Vapaavuoren videotervehdys

Kommentointi on suljettu.