Yrityksen arvo ja vuosiraportointi 2017 -päivä

Yrityksen arvo ja vuosiraportointi 2017 -päivä


Päivän päätteeksi palkitaan Suomen parhaat vuosikertomukset.

 

Aika: 10.5.2017 klo 9.00–15.00
Paikka: Kämp, Peilisali, Pohjoisesplanadi 29, 00100 Helsinki
Kenelle? Yritysten ja yhteisöjen viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtajat, toimitusjohtajat, viestinnän ammattilaiset

 

Heilahteleeko yrityksesi arvo rahoitusmarkkinoilla informaatiovirrassa kaarnalaivan tavoin? Voiko tätä vaihtelua hallita yrityksen raportoinnin keinoin?

Yritysten raportoimalla tilinpäätösinformaatiolla on merkittävä vaikutus yrityksen arvon kehittymiseen. Yksi viime vuosien tärkeimmistä raportointi-informaation teemoista on ollut yrityksen aineettoman pääoman raportointi ja sen vaikutus yrityksen arvoon. Yrityksen aineettoman pääoman merkittävin rooli arvonmuodostuksen kannalta on sen vaikutus yrityksen tuleviin kasvumahdollisuuksiin.

Suomen talouden kehityksen kannalta kasvu sekä kasvun onnistunut hallitseminen ovat tulevaisuuden avaimet. Siksi olemme valinneet tämän vuoden arvioinnin kohteeksi yrityksen aineettoman pääoman yrityksen arvon määrittäjänä sekä kasvuun liittyvän riskin hallitsemisen.

Päivän aikana pureudumme seuraaviin aiheisiin:

  • Mikä osa yrityksen vuosikertomusinformaatiosta on arvon muodostuksen kannalta oleellisinta?
  • Miten aineeton pääoma vaikuttaa yrityksen arvoon – lisääkö se yrityksen arvoa vai riskiä?
  • Mikä rooli on raportoidun informaation määrällä ja laadulla?
  • Voiko viestinnän keinoilla vaikuttaa yrityksen arvoon?
  • Millainen vuosikertomus välittää tehokkaimmin vuosittaisen sanallisen, visuaalisen ja numeraalisen tiedon – tiedon johon yrityksen arvo perustuu?

”We do not wish to join the managers who lack admirable qualities, no matter how attractive the prospects of their business. We’ve never succeeded in making a good deal with a bad person.”
 – Warren Buffet

OHJELMA 10.5.2017

8:30–9:00 ILMOITTAUTUMINEN JA AAMUKAHVI

9:00–9:15 TERVETULOA!
Elina Melgin, toimitusjohtaja, ProCom

9:15–10:00 VUOSIKERTOMUS YRITYSTEN ARVONMUODOSTUKSEN VÄLINEENÄ
Arvonluontikyvyn ja -keinojen esiintuominen raportoinnissa ei ole aina helppoa. Minkälainen rooli vuosikertomuksella voi olla tässä tehtävässä?
Jukka Ruuska, toimitusjohtaja, Asiakastieto Group Oyj
Asiakastiedon toimitusjohtaja, Jukka Ruuska on toiminut aiemmin HEX Oyj:n toimitusjohtajana Suomessa sekä OMX:n pohjoismaisen pörssin toimitusjohtajana Ruotsissa, Elisan yrityssuunnittelujohtajana sekä seniorpartnerina pääomasijoittaja Capmanissa.

10:00–11:00 PANEELI: LUOVUUTTA JA SYVYYTTÄ YRITYKSEN ARVON OSOITTAMISEEN
Vetäjänä laskentatoimen professori Minna Martikainen, Hanken

Keskustelemassa:

  • Jukka Ruuska, toimitusjohtaja, Asiakastieto Group Oyj
  • Marja-Liisa Kuronen, vanhempi yliopistolehtori, Aalto-yliopisto
  • Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, Taaleri Oyj
  • Josephiné Mickwitz, Head of IR and Communications, Tokmanni Oyj

11:00–11:20 TAUKO

11:20–12:00 CASE BASWARE – NÄIN SYNTYY PALKITTU VUOSIKERTOMUS
Baswaren vuosikertomus palkittiin ProComin Vuosikertomusarviossa viime vuonna kunniamaininnalla visuaalisuudestaan ja käyttävyydestään. Tuomaristo kehui Baswaren vuosikertomusta “puoleensavetäväksi, hyvällä rakenteella ja jäsentelyllä erottuvaksi, napakaksi kokonaisuudeksi, jossa tavoitteet ja painopistealueet on selkeästi avattu ja jota on ilo katsoa”.

Miten vahvasti kasvuhakuisen ja kansainvälisen taloushallinnon ja verkkolaskuratkaisujen palveluita tarjoavan Baswaren tulevaisuuteen suuntaava vuosikertomus syntyy? Tästä ja yhteistyöstä kumppaneiden kanssa meille on kertomassa Baswaren viestintäjohtaja Sirje Ahvenlampi-Hyvönen.

12:00–13:00 LOUNAS JA KAHVI

13:00–13:30 AINEETON PÄÄOMA JA RISKI – KOLIKON KAKSI PUOLTA YRITYKSEN ARVOSSA
Minna Martikainen, Vuosikertomusarvion 2016 tuomari, laskentatoimen professori, Hanken

13:30–14:00 KIINNOSTAVA VUOSIKERTOMUS ANTAAA LISÄARVOA SIJOITTAJALLE – CASE-POIMINTOJA VUOSIKERTOMUSARVIOSTA 2016
Vuosikertomusarvion 2016 tuomarit toimittaja, viestintäyrittäjä Risto Pennanen sekä luova johtaja Pekka Piippo

14:00–15:00 VUOSIKERTOMUSARVION 2016 PARHAAT PALKITAAN

ProComin Vuosikertomusarvio tarjoaa yrityksille ja yhteisöille mahdollisuuden painetun ja verkkovuosikertomuksen arvioittamiseen asiantuntijaraadilla. Lukemansa ja tulkitsemansa perusteella arvovaltainen raati antaa vuosikertomuksestasi arvion ja kirjallisen palautteen, josta käyvät läpi vuosikertomuksen vahvuudet ja kehittämiskohteet. Ulkopuolinen kirjallinen palaute voi vauhdittaa esimerkiksi vuosikertomuksen kehittämiseen liittyviä yhteisösi sisäisiä prosessi- ja investointipäätöksiä.

Siirry Vuosikertomusarvion 2017 sivuille >> (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

15:00 PÄIVÄ PÄÄTTYY

 

PUHUJAT

jukka_22 Jukka Ruuska

Asiakastiedon toimitusjohtaja Jukka Ruuska on toiminut aiemmin HEX Oyj:n toimitusjohtajana Suomessa sekä OMX:n pohjoismaisen pörssin toimitusjohtajana Ruotsissa, Elisan yrityssuunnittelujohtajana sekä seniorpartnerina pääomasijoittaja Capmanissa.

 

 

 

 

 

 

 

Minna MartikainenMinna Martikainen

KTT Minna Martikainen toimii laskentatoimen professorina ja opetuksen vararehtorina Hankenilla. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa sekä Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Minnan tämänhetkisiin tutkimusalueisiin lukeutuvat erityisesti yritysten tuottavuus ja kasvu, hyvän hallintotavan ja omistajuusrakenteiden vaikutukset yritysten hinnoittumiseen rahoitusmarkkinoilla sekä yritysten arvonmääritys. Hänen tutkimuksensa ytimessä ovat myös pk – yritykset. Hän on kirjoittanut useita artikkeleita tutkimusalueellaan.Yritysten vuosikertomukset ovat Minnan opetusalalla yksi tärkeimmistä tietolähteistä.

 

 

 

 

Taneli_HassinenTaneli Hassinen

Taneli Hassinen on Taaleri Oyj:n viestintäjohtaja. Hän on toiminut aiemmin SRV Yhtiöiden viestintä- ja markkinointijohtajana sekä Finnairin talousviestinnästä ja sijoittajasuhteista vastaavana johtajana.

 

 

 

 

 

 

 

 

Marja-Liisa Kuronen_Tuisku_Images_pieniMarja-Liisa Kuronen

Kauppatieteiden tohtori, konsultti ja tietokirjailija Marja-Liisa Kuronen toimii yliopistonlehtorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtamisen laitoksessa. Parhaillaan hän tutkii sijoittajasuhteiden institutionaalista ohjausta: millaisia tiedonantoperiaatteita yhtiöt julkistavat, ja miten ne osaltaan toteuttavat avoimuusdirektiivin toivetta avoimuudesta, luottamuksen rakentumisesta sijoitusyhteisössä, sijoittajien suojelemisesta ja markkinoiden tehokkuudesta.

 

 

 

 

 

 

Mickwitz Joséphine Mickwitz

Joséphine Mickwitz on Tokmanni Oyj:n sijoittajasuhde- ja viestintäjohtaja. Hän on aiemmin toiminut viestinnän ja sijoittajasuhteiden johdossa Detection Technology Oy:ssä, Milttonin sijoittajasuhteiden ja strategisen viestinnän johtajana sekä Wärtsilässä HR:n ja viestinnän johtotehtävissä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sirje Ahvenlampi-Hyvönen Basware_Sirje_Ahvenlampi_Hyvönen_bw1

Sirje Ahvenlampi-Hyvönen on Basware Oyj:n viestintäjohtaja. Sijoittajaviestinnän lisäksi hänen vastuualueelleen kuuluvat mediasuhteet, sisäinen viestintä sekä vastuullisuusviestintä. Baswarea ennen hän vastasi Ixonosin viestinnästä ja on työskennellyt laaja-alaisesti viestinnän eri tehtävissä yli 12 vuotta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pekka_PiippoPekka Piippo

Pekka Piippo on helsinkiläisen suunnittelutoimisto Hahmo Designin perustaja, partneri ja luova johtaja. Piippo on yritysviestintään ja brändin kehitystyöhön erikoistunut muotoilija, joka on tehnyt tuoteviestintää muun muassa Marimekolle, tuotesuunnittelua & brändin kehitystyötä Nokialle ja Suntorylle, Fatboy-tuoteilmeen ja kuvituksia Le Monde -lehteen. Piippo on toiminut mm. Musiikkitalon graafisen ilmeen suunnittelutiimin luovana johtajana. Keväällä 2017 julkaistaan Piipon 37. Suomen Postille suunnittelema postimerkki: ”Suomen vaakuna”.

 

 

 

 

 

Risto_PennanenRisto Pennanen

Risto Pennasella on yli 20 vuoden kokemus taloustoimittajana, muun muassa Taloussanomien uutispäällikkönä. Mediatyön välissä hän toimi viestintäpäällikkönä Valmetin konsernijohdossa. Vuonna 2008 hän käynnisti viestintäalan yrityksen, jonka puitteissa hän on toiminut muun muassa ICT2015 -hankkeen sihteeristössä sekä Pelastetaan duunit- televisio- ja radiosarjan kehittäjänä. Tällä hetkellä Risto vetää kollegansa kanssa tarinallisuuteen ja tiedotteisin keskittyvää Älytiedote -nimistä viestintäalan palvelua. Vuosikertomuksia hän lukee erityisesti osakesäästäjän silmin.

 

 

 

 

 

Ilmoittaudu päivään >>

Lisätiedot ja tiedustelut: laura.kaustinen@procom.fi, p. 09 135 7775

Yhteistyökumppaneina


Tavataan Kämpin Peilisalissa 10.5.2017!


Kuvat: Hotel Kämp

Ota yhteyttä: Laura Kaustinen tai 09 135 7775