Puhujat ja ohjelma

Turhan tärkeys:
epävirallinen viestintä uudessa työssä

Laittoiko kollega sisäiseen someen kissavideon ja tägäsi siihen toimitusjohtajan? Kuka vastasi hymiöllä, kuka ärsyyntyi? Se mikä toiselle näyttäytyy tarpeettomana ajanhukkana, voi olla arvokasta pohjustusta sellaiselle tilanteelle, kun tarvitaan nopeaa apua, ratkaistaan kriisiä tai kerätään oikeaa tiimiä.

Perinteisillä toimialoilla tiedetään kahvihuone- ja käytäväkeskusteluiden arvo kulttuurin luomisessa ja hiljaisen tiedon välittämisessä. Sähköisissä ympäristöissä ja joustavassa, liikkuvassa työssä luontevia satunnaisia kohtaamisia ei samalla tavalla synny, ja kommunikaatio voi rajoittua välttämättömien asioiden hoitamiseen. Hassuttelu ja tuntosarvien ojentelu kuitenkin auttaa niin yksilöä kuin yhteisöäkin: hölinällä ja kyhnytyspuheella luodaan kulttuuria ja pidetään kanavia auki. Tule kuulemaan ja keskustelemaan siitä miten epävirallista viestintää voidaan tukea uudessa työkulttuurissa!

 

Laura Mänki

Viestintäasiantuntija, Joy & Order Oy

Laura on yhteisöistä, identiteetistä ja oppimisesta innostuva viestintäyrittäjä, jonka tausta on kielen- ja kulttuurintutkimuksessa sekä tietojenkäsittelytieteessä.

@lauramanki

Lue Lauran blogikirjoitus: Kyllä noita hoitaa! (joyandorder.fi)

Kuva: Jukka Rapo

 

 

 

 


Itsensä johtajan vapaus, valta ja vastuu

Johtamisvalmennuksiin pannaan paljon paukkuja, mutta vaakasuoriin eli viestinnän ja itsensä johtamisen valmennuksiin vain hiluja. Se on sama kuin huippukirurgia valmennettaisiin loputtomiin ja leikkaustiimi koottaisiin kadulta. Haluatko sellaisen tiimin leikattavaksi?

Vain itsensä johtajia voi johtaa. Siksi hyvän johtamisen ja tiimityön alkulähde on itsensä johtaminen. Vapauta mielesi esteet, tunnista valtasi lähteet ja hae sinulle sopivaa johtamista, niin saat mitä tarvitset. Ja onnistut työssäsi. Ja kun sinä onnistut, onnistuu myös esimiehesi, tiimisi ja koko työyhteisö.

 

Risto Ahonen

toimitusjohtaja, Valmennus oy Liitos

Risto on valmentanut tuhansia esimiehiä johtamaan paremmin, ja haluaa nyt saada jokaisen johtamaan itseään. Koska vain itsensä johtajia voi johtaa.

Lue Riston blogikirjoitus: Älä piekse porkkanalla! (viestijat.fi)

Kuva: Pekka Kiirala

 

 

 

 


Ketterät vastuunkantajat työelämän murroksessa

Case: Varman työkulttuurimuutos

Rohkeat kokeilut ovat osa Varman strategiaa. Rohkeus näkyy tavassa, jolla yhtiö lähti uudistamaan työkulttuuriaan joustavammaksi ja modernimmaksi. Muutos käynnistettiin ketterästi pilottiryhmillä, ja tulokset lanseerattiin koko Varmaan työkulttuurityöpajoilla, joiden vetäjinä olivat HR- ja viestintäpartnerit. Tule kuulemaan, millainen Varman työkulttuurin muutosmatka oli, mitkä olivat käytännön teot ison laivan kääntämisessä ja millaisilla valmennuksilla Varma vie uutta kulttuuriaan jokaisen varmalaisen arkeen.

 

Kuvat: Nico Backström

HR, viestintä ja vastuullisuusjohtaja Katri Viippolalla on käytännössä koeteltua kokemusta haastavista HR- ja viestintätilanteista. Hän on työskennellyt media-alalla journalistissa tehtävissä sekä monipuolisesti erilaisissa HR-tehtävissä mm. Ylellä ja Kevassa. Katrin intohimona on uudistaa suomalaista työelämää ja nostaa keskustelua yritysten vastuullisuudesta sekä toimintatapojen avoimuudesta. @viippola

HR-partneri Pauliina Heiskanen on HR-ammattilainen, jolla on vankka kokemus osaamisen, esimiestyön ja työyhteisöjen kehittämisestä. Rekrytointien ja työnantajamielikuvan kehittämisen lisäksi Pauliinan intohimona on työkulttuurin uudistaminen Leanin avulla. @HeiskanenP

Viestintäpäällikkö Leena Rantasalo on ihmisistä ja vuorovaikutuksesta inspiroituva viestinnän monitoimiottelija, jonka intohimona on rakentaa luottamusta ja sparrata asiantuntijoita. Leenalla on pitkä kokemus yritysviestinnästä työeläkealalla, lääkeyhtiössä ja työministeriössä sekä ulkomaankaupasta perheyrityksessä. @LRantasalo

Yhteistyössä


Yhteistyökumppaniksi Törmäykseen?

Lisätiedot ja tiedustelut: Marjo-Riitta Oksa tai 09 135 7775