ProCom-päivä: Yrityskulttuuri ja yhteiskunta

ProCom-päivässä puhutaan yrityskulttuurista suomalaisessa yhteiskunnassa. Keskiössä ei ole viestintä vaan parempi kilpailukyky, hyvinvointi ja menestys – niitä kaikkia tarvitaan. ProCom-päivässä ymmärrät, mihin kaikkeen voi ja pitää vaikuttaa

Aika: ti 2.6.2015
Paikka: Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Conference & Events Center, Kalastajatorpantie 1, 00330 Helsinki

8.30–9.00
ILMOITTAUTUMINEN & AAMUKAHVI

9.00–9.10
TERVETULOA!

ProComin puheenjohtaja Taina Pieski, viestintäjohtaja, Liikenne- ja viestintäministeriö
Päivän moderaattori Jaakko Selin

9.10–10.00 KEYNOTE
SUOMI VUONNA 2015

André Noël Chaker, Vuoden puhuja 2012

Suomalaisia kiinnostaa aina, mitä muut meistä ajattelevat. Onko se pelkkää huonoa itsetuntoa vai kauaskatseista tiedonkeruuta? Millaisia meidän pitäisi olla, jotta ulkomaiset sijoittajat kiinnostuisivat, vienti vetäisi ja kansalaisilla pysyisi hyvä tahto?

10.00–10.40
VIESTINTÄÄ HYBRIDIMAAILMASSA – KAIKKI EI OLE SITÄ, MILTÄ NÄYTTÄÄ

Jarno Limnéll, professori, johtaja, Aalto yliopisto ja Insta Group Oy

Jarno Limnéll avaa näkymiä digitaalisen aikakautemme mahdollisuuksiin, mutta myös sen pelottaviin uhkiin. Tietoturva-asiat kuuluvat jokaisen organisaatioviestijän agendalle. Millaisia uhkia on jo olemassa, millaisia ennakoidaan ja miten niihin tulisi suhtautua? Vakavaa asiaa kyberajastamme, joka koskettaa meitä jokaista lähemmin, kuin arvaammekaan.

10.40–11.00
LUOVA TAUKO, AIKAA AJATUSTENVAIHDOLLE

11.00–11.45
JOS VIESTINTÄALA OLISI BRÄNDI, MILLAINEN SE OLISI?

Maria Veitola, toimittaja ja Kirsi Piha, mahdollisuusviestintäjohtaja, Ellun Kanat

Millainen viestintäkulttuuri Suomessa vallitsee? Toimittaja haastaa politiikasta viestintään loikanneen sujuvasanaisen yrittäjän kysymällä vaikeita, yllättäviä ja tyhmiä markkinointiviestinnästä. Mitä vastaa nainen, joka on onnistunut luomaan toimistostaan politiikkaakin seksikkäämmän työpaikan?

11.45–12.15
JOS VIESTINTÄ KUULUU KAIKILLE, MIKÄ ON VIESTIJÄN ROOLI?

Sari Maunula, tutkimusjohtaja, T-Media ja Elina Melgin, toimitusjohtaja, ProCom

Keväällä 2015 johtaville viestijöille teetetyssä tutkimuksessa saatiin uutta tietoa ammatti-identiteetistä, tulevaisuuden näkemyksistä, toiveista ja haasteista. Vertailuaineistona on ensimmäistä kertaa myös pohjoismaisten kollegojen vastauksia.

12.15–13.15
LOUNAS

13.15–14.00
CASE: THE ONLY WAY IS FORWARD! – INTEGROITU KAMPANJA LUO YRITYSKULTTUURIA

Sirpa Tuomi, markkinointijohtaja, Neste Oyj

Näyttävässä mainoksessa tunnettu astronautti Buzz Aldrin kävelee rannalla ja puhuu paremmasta maailmasta. Tällä otoksella Neste halusi avata keskustelun edelläkävijyyden ja rohkeuden merkityksestä liiketoimintaan. Miten tämä rohkea kampanja vaikutti yrityskulttuuriin ja millaista dialogia se on synnyttänyt eri sidosryhmissä, Suomessa ja maailmalla?

14.00–14.45
MERKITYKSELLISYYDEN JOHTAMISESTA

Merja Fischer, tutkija, tekniikan tohtori

Miten vuorovaikutus voi olla niin vaikeaa? Miten pitäisi johtaa, että työntekijät olisivat tyytyväisempiä ja siten tuottavampia? Millainen johtaminen valaisee ihmiset ja luo parempaa yrityskulttuuria ja tyytyväisiä asiakkaita?

14.45–15.15
KAHVI

15.15–16.00
GLOBAALIT MEGATRENDIT JA NIIDEN VAIKUTUS SUOMALAISEEN YHTEISKUNTAAN JA VIESTINTÄÄN

Ernesto Hartikainen, ennakointiasiantuntija, Sitra

Tämän päivän ammattilaiset elävät paineen alla: yrityskulttuurin ja toimintaympäristön muutos vaativat jatkuvaa oppimista ja innovatiivisuutta. Miten voi valmistautua tulevaisuuteen ja muuttuvaan maailmaan?

16.00–16.45
KESKUSTELUA TULEVAISUUDEN JOHTAMISESTA

Paneelissa paremmasta johtamisesta keskustelemassa Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio, Outotecin markkinointi-, viestintä ja yritysvastuujohtaja Minna Aila, Pohjoisranta Burson-Marstellerin toimitusjohtaja Jouni Heinonen ja kansanedustaja Li Andersson.

16.45–17.00
YHTEENVETO JA PÄÄTÖSSANAT – KUPLIVAA TARJOLLA


iLTAOHJELMA JA MUSIIKKIA

ProCom-päivän iltana palkitaan ansioituneita viestinnän tekijöitä. Jaettavia palkintoja ovat Vuoden viestintäteko, Vuoden viestintäammattilainen, Vuoden johtaja sekä Elämäntyöpalkinto.

Palkintojenjakoa viihdyttävät kovan luokan musiikin ammattilaiset, Leningrad Cowboysin ja Apocalyptican laulajana tunnettu Tipe Johnson sekä mm. Leningrad Cowboysin ja Veeti Kallion kanssa musisoinut Vesa Kääpä.

17.00–18.00
VUODEN VIESTINTÄPALKINNOT

Tervetuloa jännittämään: Kuka jätti jäljen?

18.00–19.30
COCKTAILBUFFET

Yhteistyökumppanit